• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το μονοθέσιο της φίρμας τη περίοδο 2003-2004, το Ford Jordan.

Ανέφικτη η επιστροφή Ford στην F1

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/2/2017

Απίθανη φαντάζει προς το παρόν η επιστροφή της Ford στη Formula 1, καθώς οι οικονομικές απολαβές δεν σχετίζονται με τις επενδυτικές καταθέσεις που θα έκανε η Αμερικανική μάρκα.

 
H αυτοκινητοβιομηχανία της Ford, δήλωσε επίσημα πως το τεράστιο κόστος για την επανένταξή της στη Formula 1, είναι ο κύριος παράγοντας που δεν της επιτρέπει να κάνει την είσοδό της στο άμεσο μέλλον.
Η αλλαγή της ηγεσίας στη Formula 1 με τη Liberty Media να είναι πλέον επικεφαλής, μαρτυρά την ανανέωση πολλών σταθερών αξιών, έτσι ώστε να προσελκύσει περισσότερους κατασκευαστές κατά τα επόμενα χρόνια.
Επιπλέον η FIA, ελπίζει πως οι κατασκευαστές που δεν συμμετέχουν προς το παρόν στους αγώνες, θα μπορούσαν να λάβουν ένα ρόλο στις συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τους νέους κανόνες των κινητήρων μετά το 2020.

Ωστόσο, ακόμα και αν εφαρμοστούν αυτοί οι κανόνες για τους υβριδικούς κινητήρες των μονοθεσίων, η Ford θεωρεί ότι τα κέρδη της θα είναι μικρά σε σχέση με την επένδυση που θεωρητικά θα έκανε.
Η Ford είχε την τελευταία επίσημη παρουσία της στη F1 την περίοδο 2003-2004 με την Jordan, με τον Giancarlo Fisichella να κερδίζει το Grand Prix της Βραζιλίας.
 

Tags: FORD, F1, JORDAN
 
  • loukia

    Οι Αμερικανοί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΟΙ, ΚΟΡΟΪΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΑΜΥΓΛΔΑΛΟ!!! Με λιγότερη "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ" από την Ευρωπαϊκή είναι πιο γρήγοροι, κ.τ.λ. ΔΙΧΩΣ ΚΟΠΟ, κ.τ.λ. ... ΖΗΤΩ ΤΟ INJECTION, ΤΑ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑ, Κ.Τ.Λ. ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΩΝ!!!