• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Κατέκτησε τρεις συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα της χωράς του το ράλι των 1.000 Λιμνών που μετονομάστηκε αργότερα σε ράλι Φινλανδίας.

Aπεβίωσε ο Τimo Makinen

Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/5/2017

Ο θρύλος των αγώνων ράλι Τimo Makinen απεβίωσε σε ηλικία 79 έτων. Από τους πιο θεαματικούς οδηγούς στην ιστορία, άνοιξε το δρόμο στους επόμενους μεγάλους Φινλανδούς.

 
Πραγματικός θρύλος των αγώνων ταχύτητας ράλι, ο Τimo Makinen απεβίωσε χθες στην ηλικία των 79 ετών.

Ο Τimo Makinen θεωρήθηκε ένας από τους καλυτέρους και πιο θεαματικούς οδηγούς ράλι, χάρη στο στυλ και τις ικανότητες του.
Κυρίαρχος τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, μπορεί να μην κατάφερε να στεφτεί παγκόσμιος πρωταθλητής, σε ένα πρωτάθλημα πολύ διαφορετικό από αυτά σήμερα, αλλά σημείωσε δεκάδες διεθνείς νίκες οδηγώντας το Mini Cooper S και στη συνέχεια το Ford Escort RS 1600.
Κατέκτησε τρεις συνεχόμενες χρονιές το πρωτάθλημα της χωράς του το ράλι των 1.000 Λιμνών που μετονομάστηκε αργότερα σε ράλι Φινλανδίας.
 
Πρωτοπόρος στην καθιέρωση του φρεναρίσματος με το αριστερό πόδι, από την ίδρυση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το 1973, ο Μakinen έλαβε μέρος σε 39 αγώνες σημειώνοντας 4 νίκες ενώ ανέβηκε και 7 φορές στο podium των νικητών. Στο σύνολο, έχει κερδίσει 73 ειδικές διαδρομές θέτοντας τις βάσεις για τους επομένους μεγάλους οδηγούς από την Φινλανδία όπως ο Λάτβαλα, ο Γκρόνχολμ, ο Κάνκουνεν και ο Μίκολα.

Ο πρώτος «Ιπτάμενος Φιλανδός» κέρδισε 3 φορές και το ράλι της Μεγάλης Βρετανίας την δεκαετία του 1970.
 

Tags: TIMO MAKINEN