3 φωτογραφίες »

Aποκαλύπτεται το νέο Volkswagen ID.6

2.695 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2021)

Σε δύο διαφορετικές εκδόσεις Χ και Crozz θα προσφερθεί το νέο ID.6 που θα κάνει ντεμπούτο σε λίγες μέρες, ως μια προσιτή επιλογή σε σχέση με το Tesla Model X.


Το ολοκαίνουριο ID.6 πρόκειται να παρουσιαστεί στις 17 Απριλίου και η Volkswagen αποκάλυψε νέες teaser εικόνες για το μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες των Κινέζων καταναλωτών.

Το νέο ID.6 θα προσφερθεί σε δύο εκδόσεις Χ και Crozz επειδή η Volkswagen διατηρεί στην Κίνα δύο ξεχωριστές συνεργασίες με τις κινεζικές SAIC και FAW. Και οι δύο εκδόσεις θα κατασκευάζονται στα εργοστάσια που διατηρεί η φίρμα στην Κίνα και θα λανσαριστούν στην ίδια χώρα ως μια πιο προσιτή επιλογή σε σχέση με το Tesla Model X.

Η φίρμα δεν έχει αποκαλύψει πολλές πληροφορίες για το μοντέλο αλλά γνωρίζουμε πως θα βασιστεί πάνω στην MEB πλατφόρμα και θα έχει τρεις σειρές καθισμάτων. Η σχεδίαση του αυτοκινήτου θα είναι κομψή και κοφτερή με κάποια σπορτίφ χαρακτηριστικά και θα έχει σημαντικές ομοιότητες με το γνωστό μας ID.4. Oι μεγαλύτερες διαφορές σε σχέση με το ID.4 είναι ότι το ID.6 θα είναι μακρύτερο κατά 292 χιλιοστά ενώ το μεταξόνιό του θα είναι μεγαλύτερο κατά 198 χιλιοστά.

Αναφορικά με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το ID.6 θα προσφέρεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων που θα στέλνει την κίνηση στον πίσω άξονα, ενώ θα υπάρχει και δυνατότητα εξοπλισμού με δύο κινητήρες συνδυαστικής ισχύος 306 ίππων, ένα σε κάθε άξονα που ουσιαστικά θα το κάνουν τετρακίνητο. Η τελευταία διάταξη θα υποστηρίξει ίσως και μία πιο ισχυρή έκδοση με το 0-100 χλμ./ώρα να γίνεται περίπου σε 5,5 δευτερόλεπτα.
 
Η αυτονομία θα είναι επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό και υπολογίζεται πως με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταρίας (πιθανότατα 84 kWh) από αυτά που θα είναι διαθέσιμα θα φτάνει κοντά στα 700 χιλιόμετρα. Το μοντέλο θα είναι ικανό να συνδεθεί και με φορτιστές 200 kW, ενώ υποστηρίζεται πως με μόλις 10 λεπτά γρήγορης φόρτισης θα μπορεί να διανύσει περίπου 230 χιλιόμετρα.

Mercedes
skoda