6 φωτογραφίες »

Η ισχύς προέρχεται από ένα twin-turbo V8 μοτέρ που προσφέρει περίπου 700 ίππους.

Αποκαλυπτήρια για την Ferrari 488 GT Modificata

2.952 Επισκέψεις στο άρθρο (26/11/2020)

Η Ferrari άφησε για λίγο στην άκρη τα οδικά μοντέλα και προχώρησε στην παρουσίαση του τελευταίου της «υπερόπλου» για αποκλειστική χρήση στην πίστα που ονομάζεται 488 GT Modificata.


Η νέα Ferrari 488 GT Modificata πρόκειται για ένα αυτοκίνητο περιορισμένης έκδοσης που χρησιμοποιεί τεχνολογία που αναπτύχθηκε τόσο για την 488 GT3 όσο και για την 488 GTE. 
 
Η ισχύς προέρχεται από ένα twin-turbo V8 μοτέρ που προσφέρει περίπου 700 ίππους, αριθμός αυξημένος σε σχέση με τις εκδόσεις GT3 και GTE. Οι λόγοι μετάδοσης και ο συμπλέκτης από ανθρακονήματα συμβάλλουν στη διαχείριση της αύξησης ισχύος και ροπής.
 
Σύμφωνα με την ιταλική μάρκα η 488 GT Modificata μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μοντέλο που συνδυάζει τις πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες λύσεις από τις 488 GT3 και GTE, καθότι επωφελείται από το γεγονός ότι ο κινητήρας της δεν περιορίζεται πλέον από το βιβλίο κανόνων της FIA. Παράλληλα οι μηχανικοί της Ferrari έχουν καταστήσει το μοντέλο άκρως αεροδυναμικό με την κάθετη δύναμη να υπολογίζεται σε περισσότερα από 1.000 κιλά στα 230 χλμ./ώρα.
 
Όπως συμβαίνει στην 488 GTE, έτσι και στην 488 GT Modificata το «σώμα» του μοντέλου είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, ενώ το σύστημα πέδησης προέρχεται σε συνεργασία με την Brembo. Από κει και πέρα στο βασικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται ένα V-Box που λειτουργεί σε συνδυασμό με το σύστημα λήψης δεδομένων τηλεμετρίας της Bosch, μια βιντεοκάμερα υψηλής ανάλυσης, δεύτερη θέση στο εσωτερικό, καθώς και το σύστημα TPMS για τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της πίεσης των ελαστικών.
 
Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μοντέλο περιορισμένης έκδοσης η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα το πουλήσει αρχικά μόνο σε οδηγούς που συμμετείχαν πρόσφατα στο Competizioni GT με τη Ferrari ή το Club Competizioni GT.

Toyota
moto