2 φωτογραφίες »

Audi RS3: Ρεκόρ στο Nurburgring | Ξεπέρασε το Megane RS Trophy-R (+Vid)

7.479 Επισκέψεις στο άρθρο (4/8/2021)

Το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στην κατηγορία του έγινε το Audi RS 3, στην Πράσινη Κόλαση του Nurburgring, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Megane RS Trophy-R από το 2019. Δείτε το βίντεο με ολόκληρο τον γύρο.

Το Audi RS 3 έγινε το ταχύτερο compact μοντέλο στην θρυλική πίστα του Nurburgring, με χρόνο 7 λεπτά και 40,748 δευτερόλεπτα, δηλαδή 4,64 δλ. λιγότερα από το προηγούμενο ρεκόρ του προσθιοκίνητου Megane RS Trophy-R.

Πίσω από το τιμόνι του βρισκόταν ο ο Frank Stippler, γνωστός οδηγός αγώνων και οδηγός εξέλιξης της φίρμας από το Ingolstadt.

Πίσω από το τιμόνι του βρισκόταν ο ο Frank Stippler, γνωστός οδηγός αγώνων και οδηγός εξέλιξης της φίρμας από το Ingolstadt.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Το Nurburgring Nordschleife αποτελεί την Μέκκα της γρήγορης οδήγησης, ενώ σχεδόν κάθε petrolhead έχει στη bucket list του ένα γύρο σε αυτό. Οι εταιρείες ανέκαθεν σφάζονταν για τον γρηγορότερο γύρο στην πίστα του Ring, οπότε εύκολα καταλαβαίνουμε την αξία του ρεκόρ.

Για να επιτευχθεί λοιπόν το συγκεκριμένο ρεκόρ, οι άνθρωποι της Audi χρησιμοποίησαν την Sedan έκδοση του νέου RS 3, με τον γνώριμο 5κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα απόδοσης 400 ίππων και 500 Nm ροπής και μετάδοση Quattro και στους 4 τροχούς. Πίσω από το τιμόνι του βρισκόταν ο ο Frank Stippler, γνωστός οδηγός αγώνων και οδηγός εξέλιξης της φίρμας από το Ingolstadt.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για το ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση» φορούσε τα προαιρετικά semi-slick ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R, με προσαρμοσμένη στις ανάγκες της πίστας πίεση, ενώ όπως φαίνεται στις εικόνες είναι καλυμμένο με βαρύ καμουφλάζ, μιας και το ρεκόρ έγινε τον Ιούνιο, πριν δηλαδή την επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center