Αυτό είναι το Nissan Ariya που θα πάει από το βόρειο στο νότιο πόλο!
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτό είναι το Nissan Ariya που θα πάει από το βόρειο στο νότιο πόλο!

3.489 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2023)

Η Nissan αποκάλυψε το ειδικά τροποποιημένο Ariya που θα επιχειρήσει να καλύψει τη διαδρομή από τον ένα πόλο της γης στον άλλον!

Από τον έναν πόλο της γης στον άλλον με ηλεκτρικό!

Από το βόρειο στο νότιο πόλο θα ταξιδέψει ένα τροποποιημένο ηλεκτρικό Nissan Ariya, σε μία επική οδηγική περιπέτεια, με πάνω από 27.000 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές της Υφηλίου. Στο πλαίσιο αυτό η ιαπωνική μάρκα προχώρησε στην αποκάλυψη του μοντέλου, που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αυτή αποστολή, οδηγούμενο από τον Βρετανό εξερευνητή, Chris Ramsey, που θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, Julie.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σε αντίξοες συνθήκες

Με την αναχώρηση να έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2023, ο Ramsey και η ομάδα του θα διανύσουν με το Nissan Ariya e-4ORCE πάνω από 27.000 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές και ηπείρους, με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -30 έως 30 βαθμούς κελσίου. Ο Ramsey θα είναι ο πρώτος που θα οδηγήσει μεταξύ των δύο πόλων της Γης με όχημα οποιουδήποτε τύπου, καθώς θα πραγματοποιήσει το δρομολόγιό του από την Αρκτική μέσω της Βόρειας, Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, πριν περάσει στην Ανταρκτική.

Τροποποιημένο το Nissan Ariya

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τις παγωμένες συνθήκες της Αρκτικής και της Ανταρκτικής, το Nissan Ariya e-4ORCE του Ramsey τροποποιήθηκε με μια ειδική εξωτερική επένδυση υψηλής αντοχής για το ταξίδι σε ακραία εδάφη, σε συνδυασμό με αναβαθμισμένους τροχούς, τεράστια ελαστικά 39 ιντσών και αναρτήσεις. Μάλιστα η μάρκα επισημαίνει πως για να τοποθετηθούν τα νέα ελαστικά, που αυξάνουν σημαντικά την απόσταση από το έδαφος, απαιτούνταν σημαντικά κομμάτια αμαξώματος να αφαιρεθούν και να προστεθούν ένα νέο σετ πιο φαρδιών φτερών.

Ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες για φόρτιση

Από κει και πέρα υπάρχουν και άλλα στοιχεία που θα κάνουν πιο εύκολο το ταξίδι του Chris Ramsey. Για παράδειγμα θα έχει πρόσβαση σε μια ειδικά ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο για την παρασκευή ενός φλιτζανιού βιώσιμου καφέ. Επιπλέον, θα μπορεί να «αιχμαλωτίσει» την ομορφιά των τοπίων που θα εξερευνήσει, χρησιμοποιώντας ένα drone που μπορεί να σηκωθεί απευθείας από την ειδική μονάδα που βρίσκεται στην οροφή. Μια ακόμη καινοτομία είναι η φορητή μονάδα ανανεώσιμης ενέργειας που θα χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του Ariya στις πολικές περιοχές. Το ρυμουλκούμενο πρωτότυπο περιλαμβάνει μια φορητή, ελαφριά ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες που θα εκμεταλλεύονται τους δυνατούς ανέμους και τις μεγάλες ώρες φωτός της ημέρας αντίστοιχα, για να παρέχουν φόρτιση για την μπαταρία του ηλεκτρικού,  όταν ο Chris και η Julie θα ξεκουράζονται.

Μαζί του και ένα μη τροποποιημένο Nissan Ariya

Τέλος, να σημειωθεί πως ένα δεύτερο, μη τροποποιημένο Nissan Ariya e-4ORCE θα λειτουργεί ως όχημα υποστήριξης.

Έτοιμο για περιπέτεια το «πολεμικό» Ariya!

- Τροποποιημένο για να αντέξει τις κακουχίες.
- Ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες για βοήθεια στη φόρτιση.
- Θα καλύψει 27.000 χιλιόμετρα σε θερμοκρασίες από -30 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Θα μπορέσει να φέρει εις πέρας την αποστολή του ή θα ψάχνει για οδική βοήθεια;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
15.3 Toyota 1million
top5