Την επίσημη αποκάλυψη του I.D. R Pikes Peak έκανε η Volkswagen.

Αυτό είναι το VW I.D. R Pikes Peak (+vid)

2.286 Επισκέψεις στο άρθρο (14/6/2018)

Την επίσημη αποκάλυψη του I.D. R Pikes Peak έκανε η Volkswagen, το οποίο σε περίπου δέκα ημέρες θα διεκδικήσει το ρεκόρ σε μία από τις πιο γνωστές αναβάσεις παγκοσμίως, αυτή του Pikes Peak.

Το I.D. R Pikes Peak πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο έχει την ισχύ 680 ίππων. Η δύναμη αυτή προέρχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, που είναι τοποθετημένα ένα σε κάθε άξονα και συνεργάζονται με δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου που είναι εγκατεστημένες δεξιά και αριστερά της καμπίνας του οδηγού. Σε ότι αφορά το βάρος του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη φίρμα ανέρχεται σε λιγότερο από 1.100 κιλά.
 
Επιπλέον το ηλεκτρικό αγωνιστικό μοντέλο λέγεται πως είναι σε θέση να κάνει τα 0-100χλμ./ώρα σε μόλις 2.25 δευτερόλεπτα, χρόνος που είναι μικρότερος από ότι χρειάζεται ένα μονοθέσιο της F1.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η VW λέει ότι το όχημα θα είναι σε θέση να παράγει το 20% της ενέργειας που χρειάζεται μέσω ενός συστήματος ανάκτησης ενέργειας που ενεργοποιείται κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος, ενώ όπως σας έχουμε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες το μοντέλο θα φέρει τον αριθμό 94.
 
Πίσω από το τιμόνι θα βρεθεί ο Romain Dumas με στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ ανάβασης της ιστορικής διαδρομής του Pikes Peak International Hill Climb, κάτι που για να συμβεί πρέπει ο Γάλλος οδηγός να διανύσει τη διαδρομής των 19.99 χιλιομέτρων σε λιγότερο από 8 λεπτά και 57.118 δευτερόλεπτα.

ELASTIKA 2024
OPEL