Γιατί η VW έδωσε τον αριθμό 94 στο I.D. R;

To I.D. R πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο 680 ίππων.

Γιατί η VW έδωσε τον αριθμό 94 στο I.D. R;

2.119 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2018)

Την εμφάνιση του I.D. R με το οποίο θα συμμετάσχει η Volkswagen στην ανάβαση του Pikes Peak μας έδειξε η εταιρεία, η οποία μεταξύ άλλων εξήγησε γιατί έδωσε στο μοντέλο τον αριθμό «94», αλλά και το γκρι χρώμα.

Όπως έκανε γνωστό η γερμανική φίρμα, το ηλεκτρικό αγωνιστικό μοντέλο με το οποίο θα συμμετάσχει στον ίσως πιο φημισμένο αγώνα ανάβασης παγκοσμίως, θα είναι βαμμένο σε μία απόχρωση γκρι χρώματος, καθώς το συγκεκριμένο χρώμα είναι το «σήμα κατατεθέν» της οικογένειας I.D, ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο λόγος για τον οποίο η μάρκα πήρε την απόφαση να δώσει στο αυτοκίνητο τον αριθμό 94.
 
Όπως λοιπόν γνωστοποιεί και στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο αριθμός αυτός προέρχεται από τη θέση που καταλαμβάνουν τα δύο γράμματα «I» και «D» στο αγγλικό αλφάβητο «I (9) και D (4)» και κάπως έτσι προκύπτει ο αριθμός 94.
 
Σε ότι αφορά το αγωνιστικό I.D. R να θυμίσουμε πως πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο 680 ίππων, το οποίο θα οδηγηθεί από τον Romain Dumas με στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ ανάβασης της ιστορικής διαδρομής του Pikes Peak International Hill Climb, που θα ξεκινήσει σε περίπου μία εβδομάδα.
Τέλος να αναφέρουμε πως το σημερινό ρεκόρ στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μετριέται στα 8: 57.118 και έγινε το 2016.
 
Δείτε το βίντεο
 

FORD E-TRANSIT
OPEL