Best Car 2019: Τρεις μάρκες που έσπασαν ρεκόρ!

5.690 Επισκέψεις στο άρθρο

Τρεις μάρκες έκαναν ένα μεγάλο άλμα στις πωλήσεις τους στην ελληνική αγορά μέσα στο 2018. Μάθετε ποιες είναι, αλλά και ποιοι άνθρωποι κρύβονται πίσω από την επιτυχία!

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου βαδίζει το δρόμο της ανόδου με τις ετήσιες πωλήσεις να ξεπερνούν το 2018, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τις 100.000 αυτοκίνητα και την τελική επίδοση να ορίζεται στις 103.600 ταξινομήσεις. Τρεις μάρκες, όμως, έκαναν το μεγάλο «μπαμ» την περασμένη χρονιά εκτινάσσοντας στην κυριολεξία το brand τους με ποσοστά που αγγίζουν έως και το 62%!

Πρώτο βραβείο, λοιπόν, στη SEAT και κατ΄επέκταση στην Τεχνοκάρ την επίσημη αντιπροσωπεία της μάρκας, που κατάφερε να κάνει ένα μεγαλειώδες άλμα της τάξεως του 42,4%, κλείνοντας το 2018 με 2.669 ταξινομήσεις. Επειδή όμως οι επιτυχίες οφείλονται στην προσπάθεια των ανθρώπων, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον εμπορικό διευθυντή της φίρμας, κ. Χάρη Δάνδουρα. Οι μέθοδοί του έκαναν τη SEAT να καταγράψει σύμφωνα με τους ισχυρισμούς στελεχών της, την 3η υψηλότερη ετήσια αύξηση από όλες τις μαζικές μάρκες της ελληνικής αγοράς, αποκτώνοντας μερίδιο 2,6%.

Παράλληλη βράβευση και για τις Hyundai-Kia, που εκτόξευσαν σε ποσοστό άνω του 60% τα μερίδια τους στη χώρα μας. Υπογραμμίζουμε πως, για το πρώτο εξάμηνο του 2018 η Hyundai μόνο σημείωνε αύξηση στις ταξινομήσεις κατά 63%, όταν η αγορά κυμαινόταν στο +23,7%. Επιπλέον, καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η Kia με τα νέα Ceed (σ.σ. ήταν υποψήφιο στο Best Car 2019), Rio και Picanto με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή στο σύνολό των ταξινομήσεων για τις δύο εταιρείες αύξηση του 62%! Αυτό το ομολογουμένως αξιοσημείωτο ποσοστό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς του κ. Αντρέα Χριστοφορίδη, Γενικού Διευθυντή της Hyundai-Kia, αλλά και της ομάδας του. Μεγάλο μπράβο και στις Hyundai-Kia.

Δείτε παρακάτω το γράφημα στο οποίο φαίνεται η αύξηση πωλήσεων της κάθε μάρκας για το 2018:

Mercedes
test center