Αν ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν επέλεξε το DS 7 για τις μετακινήσεις του, τότε το DS 4 σίγουρα θα το δούμε έξω από τη γαλλική πρεσβεία.

Με τον ξεχωριστό, πολυτελή και στιλάτο χαρακτήρα του βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Τα τετραγωνισμένα LED φωτιστικά σώματα και οι 17άρες ζάντες αλουμινίου με το λογότυπο της DS στο κέντρο δίνουν μια πιο premium νότα στην εξωτερική εμφάνιση του μοντέλου.

Δοκιμή: Αυτόματο DS 4 120 PS

34.271 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2018)

Με ξεχωριστό, πολυτελή και στιλάτο χαρακτήρα, το DS 4 δίνει μια ισχυρή εναλλακτική έναντι των παραδοσιακών premium μικρομεσαίων.

What is new
- 1,6 diesel με 120 ίππους
- Αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων
- Κοστίζει 24.728 ευρώ 

Η DS αποτελεί το πολυτελές παρακλάδι της Citroen και το DS 4 αποτελεί το δεύτερο χρονικά μοντέλο της εταιρείας που παρουσιάστηκε. Ο ρόλος του μέσα στον όμιλο του PSA είναι ξεκάθαρος, αφού καλείται να αποτελέσει την premium εκδοχή της C4 και να προσελκύσει ένα διαφορετικό αγοραστικό κοινό, που θέλει να συνδυάσει τη γαλλική φινέτσα με την premium αισθητική. Σε παλαιότερη δοκιμή (Τεύχος 27 του 2016) το είχαμε δει με χειροκίνητο κιβώτιο, αφήνοντας μας καλές εντυπώσεις και τώρα το δοκιμάσαμε με το αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ6, που προσφέρει έξτρα άνεση στον οδηγό.

Όσον αφορά στο κόστος κτήσης του μοντέλου της δοκιμής, αυτό, στο πολύ πλούσιο εξοπλιστικό επίπεδο So Chic, ανέχεται στα 24.728 ευρώ, με το αυτόματο κιβώτιο ΕΑΤ6 και με χειροκίνητο κιβώτιο στα 21.247 ευρώ.

Με μοναδικό στιλ
Σχεδιαστικά, στο αμάξωμα του DS 4 ξεχωρίζει η «σικ» γρίλια της μάσκας, πάνω στην οποία εδράζεται και το λογότυπο της φίρμας, τα τετραγωνισμένα LED φωτιστικά σώματα και το σχεδιαστικό τρικ με κρυμμένες πίσω χειρολαβές που δίνουν την ψευδαίσθηση του κουπέ αμαξώματος, το οποίο συνδυάζεται αρμονικά με το στρογγυλεμένο πίσω τμήμα. Όμορφες είναι και οι χρωμιωμένες ενθέσεις στον προφυλακτήρα, που σχηματίζουν μια διπλή απόληξη της εξάτμισης, αλλά και στα πλαίσια των παραθύρων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
moto