Δεν θα χρειαστεί να αλλάξει ποινή ο Γερμανός πιλότος της Ferrari αποφεύγοντας έτσι ποινή 5 θέσεων για το GP της Suzuka. Δείτε περισσότερα.

Δεν αλλάζει κιβώτιο ο Sebastian Vettel

2.365 Επισκέψεις στο άρθρο (4/10/2017)

Δεν θα χρειαστεί να αλλάξει κιβώτιο ο Γερμανός πιλότος της Ferrari αποφεύγοντας έτσι ποινή 5 θέσεων για το GP της Suzuka. Δείτε περισσότερα.

Oι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι τελικά ο Sebastian Vettel δεν θα χρειαστεί να πάρει ποινή για το GP της Suzuka καθώς φαίνεται ότι το κιβώτιο ταχυτήτων δεν υπέστη ζημιά κατά την σύγκρουση του με τον Stroll στο τέλος του GP της Μαλαισίας.

Ο κανονισμός αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται αλλαγή του κιβωτίου αν αυτό δεν έχει «βγάλει» 6 αγώνες, με την ποινή σε μια τυχόν αντικατάσταση να είναι ποινή 5 θέσεων.Ο ίδιος ο Vettel φαινόταν ανήσυχος για αυτό το ενδεχόμενο αλλά η ομάδα με ανακοίνωση της σήμερα δήλωσε: « το κιβώτιο που χρησιμοποίησε ο Vettel στην Μαλαισία είναι ακόμη διαθέσιμο».
 
Το GP της Suzuka θα είναι ο δευτερός αγώνας για το συγκεκριμένο κιβώτιο με την να Ferrari καλείται να το χρησιμοποιήσει μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος, εκτός αν τύχει να εγκαταλείψει ο Γερμανός σε έναν από τους επόμενους αγώνες που απομένουν.
 

Toyota
test center