ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δεν θα βγάλει GT-R απλά για να βγάλει η Nissan

1.135 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2024)
Δεν θα βγάλει GT-R απλά για να βγάλει η Nissan

- Το GT-R δεν πωλείται στην Ευρώπη τα τελευταία 2 χρόνια
- Η Nissan δεν είναι ακόμα έτοιμη για αμιγώς ηλεκτρικό GT-R
- Οι solidstate μπαταρίες είναι το μέλλον των supercars κατά τη Nissan
- Από το 2030 και μετά η νέα γενιά Nissan GT-R

Το GT-R δεν πωλείται στην Ευρώπη τα τελευταία 2 χρόνια

Όσο περνάει ο καιρός τόσο βλέπουμε και περισσότερα ηλεκτρικά supercars ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις με παραδοσιακά μοτέρ βενζίνης όπως το Nissan GT-R. Μπορεί η ιαπωνική φίρμα να έχει αποσύρει από την Ευρώπη το R35 εδώ και δύο χρόνια, όμως αυτό συνεχίζει ακάθεκτο, με τους ανθρώπους της Nissan να θεωρούν εξαιρετικά αποδοτικό και ανταγωνιστικό τον Godzilla με τον V6 των 3,8 λτ ισχύος 570 ίππων.

Η Nissan δεν είναι ακόμα έτοιμη για αμιγώς ηλεκτρικό GT-R

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Nissan μιλώντας σε αυστραλιανά Μέσα ανέφερε ότι δεν θα παρουσιαστεί ένα GT-R απλά για να παρουσιαστεί, αλλά ούτε και ιαπωνικός κολοσσός θα σταματήσει να βγάζει γρήγορα αμάξια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αργήσουμε να δούμε την νέα γενιά του R 36 του Nissan GT-R αφού σύμφωνα με τη Nissan η τεχνολογία των ηλεκτροκίνητων  δεν είναι ακόμα έτοιμη για τόσο υψηλές αποδόσεις. Η μόνη ματιά στο μέλλον ήταν το περσινό πρωτότυπο Nissan Hyper Force των 1.341 ίππων που εμφανίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Οι solid state μπαταρίες είναι το μέλλον των supercars κατά τη Nissan

 Ο αντιπρόεδρος της Nissan στην Ευρώπη, MathewWright, σε δηλώσεις του ανέφερε οι οι νέες solid state μπαταρίες θα είναι αυτές οι οποίες θα αλλάξουν τα δεδομένα. Μάλιστα τόνισε ότι θα φτιάξουν πολλά από τα αρνητικά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως το βάρος το οποίο κάνει και τη διαφορά σε σπορ κατασκευές σαν το GT-R.

Από το 2030 και μετά η νέα γενιά NissanGT-R

Βέβαια, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έως τώρα μάλλον θα αργήσουμε να δούμε solidstateμπαταρίες, τουλάχιστον όχι πριν το 2026, ενώ σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν θα μπουν πριν το 2028. Επιπλέον, όλα δείχνουν ότι η άφιξη του νέου GT-R θα καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2030, κάτι που σημαίνει πως το R35 θα αγγίξει τα 23 χρόνια ζωής. Θα δούμε ένα καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό GT-R η ένα ακόμα αναβαθμισμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Toyota
ESPRINTER 5 THINKS