Διαρροή: Με 630+ ίππους το ανανεωμένο Tesla Model 3 Performance;

2.458 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2024)
Διαρροή: Με 630+ ίππους το ανανεωμένο Tesla Model 3 Performance;
2 Φωτογραφίες »

- Προ των πυλών το ανανεωμένο Tesla Model 3 Performance
- Περίπου 418 άλογα θα αποδίδει ο πίσω κινητήρας του
- Στα 630 άλογα πιθανότατα η συνδυαστική ισχύς του
- Θα έχει μπαταρία 82 kWh και αυτονομία γύρω στα 430 χλμ.

Προ των πυλών το ανανεωμένο Tesla Model 3 Performance

To Model 3, το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο της Tesla παγκοσμίως, ανανεώθηκε τον περασμένο Αύγουστο λαμβάνοντας μερικές αλλαγές και αναβαθμίσεις σε εμφάνιση και τεχνολογία. Τώρα, νέες φήμες έρχονται στο φως πως το Model 3 Performance θα φέρει μαζί του επίσης κάποιες μοναδικές αλλαγές που έχουν να κάνουν φυσικά με την ιπποδύναμή του.

Περίπου 418 άλογα θα αποδίδει ο πίσω κινητήρας του

Ένας χρήστης του Χ (πρώην Twitter) δημοσίευσε εικόνες από κάποια έγγραφα που φαίνεται πως έχουν διαρρεύσει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Νότιας Κορέας, τα οποία αναφέρουν πως στο πίσω μέρος του Model 3 Performance θα βρίσκεται εγκατεστημένος ένας ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 418 ίππων. Εάν αυτό συμβεί, το ηλεκτρικό σεντάν θα έχει ουσιαστικά αρκετά μεγαλύτερη ιπποδύναμη, με τις φήμες να λένε πως θα μετονομαστεί σε Model 3 Ludicrous, χωρίς φυσικά τίποτα από αυτά να έχει επιβεβαιωθεί.

Στα 630 άλογα πιθανότατα η συνδυαστική ισχύς του

Πιο συγκεκριμένα, τα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι ο νέος πίσω κινητήρας, με την ονομασία 4D2 (διαφορετική από τον πίσω κινητήρα 5D2 του Model S Plaid), έχει ονομαστική ισχύ 412 HP ή 418 PS, την στιγμή που ο ηλεκτροκινητήρας που βρίσκεται μπροστά διατηρεί την ονομαστική του απόδοση στα 215 HP ή τα 218 άλογα. Προσθέτοντας τους δύο αριθμούς, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουμε πως η συνδυαστική απόδοση του Model 3 Performance θα πάνω από 630 άλογα.

Θα έχει μπαταρία 82 kWh και αυτονομία γύρω στα 430 χλμ.

Καθώς όμως η συνδυαστική ισχύς δεν είναι πολλές φορές το άθροισμα των επιμέρους κινητήρων, η πραγματική ισχύς που θα έχει το αυτοκίνητο υπάρχει πιθανότητα να είναι αρκετά μικρότερη, οπότε κρατείστε το νούμερο των 630 ίππων με επιφύλαξη. Το έγγραφο που διέρρευσε δείχνει επίσης ότι ο πίσω κινητήρας θα φτάνει τη μέγιστη ισχύ σε υψηλότερη ταχύτητα, ενώ βλέπουμε πως το βάρος του θα είναι ίδιο με το προηγούμενο Model 3 Performance. Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 82 kWh και η αυτονομία του λέγεται πως θα φτάνει στα 430 χλμ.

SPRING CHECK MERCEDES
skoda