…η Mustang σε προκαλεί να αφήσεις πίσω σου την πόλη και να αναζητήσεις την τέλεια διαδρομή…

Τα κλειστά κομμάτια και πάλι δεν περιλαμβάνονται στο μενού των προτιμήσεων της ανανεωμένης Mustang, με το βάρος της να μην κρύβεται. Κάθε τάση της ωστόσο (υποστροφική αρχικά και υπερστροφική αν το επιδιώξεις), είναι προοδευτική.

Zoom στις λεπτομέρειες της ανανεωμένης Ford Mustang.

Zoom στις λεπτομέρειες της ανανεωμένης Ford Mustang.

Zoom στις λεπτομέρειες της ανανεωμένης Ford Mustang.

Δοκιμή: Νέα Ford Mustang

30.772 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2018)

Αφού κατάφερε με την 6η της γενιά να μπει για τα καλά στην ευρωπαϊκή αγορά, η Mustang μας ξανασυστήνεται και λανσάροντας νέα ακόμα πιο εκσυγχρονισμένα στοιχεία, επανέρχεται ως το ιδανικό Pony Car για τον Ευρωπαίο.

What is new
- 2,3 λτ. turbo με 290 ίππους
- Καίει 12,3 λτ./100 χλμ.
- Τιμή από 53.474 ευρώ

Η Ford Mustang 6ης γενιάς κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσαν οι προηγούμενες. «Έμαθε» να μιλά με πιο ευρωπαϊκή προφορά και μπήκε δυνατά στην κατηγορία των κουπέ κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς και στην από Άδω πλευρά του Ατλαντικού. Το βασικό συστατικό αυτής της επιτυχίας είναι ότι εκτός από την εντυπωσιακή της εμφάνιση και την γενικότερη φιλοσοφία της που εκφράζεται σε όλα τα σημεία, η Mustang προσαρμόστηκε στον ευρωπαϊκό οδηγικό χαρακτήρα. Μετά από 4 χρόνια, η Ford προχωράει την ιδέα ένα βήμα παρακάτω και προσφέρει στην ανανεωμένη της έκδοση πιο εκσυγχρονισμένα στοιχεία, όπως το 10άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Selectshift και την μαγνητοροική ανάρτηση MagneRide. Ένα πιο digital εσωτερικό και οι απαραίτητες πινελιές ανανέωσης μέσα- έξω, συμπληρώνουν το προφίλ τόσο της «μικρής» -Pony Car- Mustang 2,3 EcoBoost που δοκιμάζουμε, όσο και της 5λιτρης - Muscle Car- έκδοσης GT.

Εμφάνιση: Μαγνήτης βλεμμάτων
Αισθητικά, δεν υπήρχε και δεν έπρεπε να αλλάξει κάτι ριζικά στην εντυπωσιακή σιλουέτα του πλέον αναγνωρίσιμου αυτοκινήτου στον κόσμο. Μερικές επεμβάσεις ωστόσο, αναδεικνύουν τον πιο σύγχρονο αέρα της, ενώ την καθιστούν συνολικά και ελαφρώς πιο επιθετική. Αυτό εκφράζεται κυρίως στο εμπρόσθιο τμήμα με το μεγάλο καπό να φιλοξενεί πλέον και δύο αεραγωγούς, ενώ τα νέα φωτιστικά σώματα, τόσο με το σχήμα όσο και με τη θέση τους συμπληρώνουν την πιο δυναμική της εικόνα. Η μάσκα ανασχεδιάστηκε και εκείνη ελαφρώς στα πλαίσια της ανανέωσης, παραμένει ωστόσο σήμα κατατεθέν της Mustang και σε αυτή την γενιά και έκδοση. Στο πλάι και πίσω, η κουπέ σιλουέτα της συνεχίζει να μαγνητίζει τα βλέμματα, με νέο στοιχείο τις διπλές μεγαλύτερες απολήξεις των εξατμίσεων στον προφυλακτήρα. Όπως είναι λογικό, οι μικρές διαφοροποιήσεις δεν έχουν αλλάξει στο ελάχιστο τον τρόπο που την κοιτάζει κανείς στο δρόμο, συγκεντρώνοντας και πάλι πάνω της όλα τα βλέμματα και προκαλώντας επιφωνήματα θαυμασμού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center