Απλές γραμμές υιοθέτησε η Skoda για το εσωτερικό του Karoq. Υπάρχει πάντως οπτικό ενδιαφέρον το οποίο πηγάζει από τον όμορφο φωτισμό, το προσεγμένο φινίρισμα και το μέγεθος και την ευκρίνεια της κεντρικής οθόνης.

Πλήρης πίνακας οργάνων με οθόνη πληροφοριών ανάμεσα στα αναλογικά όργανα.

Εξαιρετικά τα ανατομικά καθίσματα του Karoq, τόσο σε άνεση όσο και σε στήριξη.

Εντυπωσιάζει με την ευκρίνεια, την ταχύτητα και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, που έχει η (έξτρα) μεγάλη οθόνη για τον έλεγχο του infotainment.

Ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα υπάρχει μια πρακτική θήκη με διάφορες διαμορφώσεις.

Εσωτερικό: Λιτό σε διάκοσμο, πολύ προσεγμένο σε ποιότητα

124.401 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2018)

Δεν περιμένει κανείς από ένα Skoda να τον υποδεχτεί σε έναν υπερβολικά φαντεζί εσωτερικό χώρο. Kάτι τέτοιο δεν ταιριάζει με τη γενική αισθητική ταυτότητα της εταιρείας, οπότε και στο Karoq συναντούμε σχεδιαστικά συγκρατημένους τόνους, όχι όμως και χωρίς ενδιαφέρον. Το ταμπλό έχει μια εμφανή οριζόντια διχοτόμηση με μια οθόνη αφής σε κεντρική θέση να αποτελεί μαγνήτη για τα βλέμματα. 

Ο πίνακας οργάνων είναι ο κλασικός αναλογικός και το τονίζουμε διότι το μοντέλο μπορεί να εφοδιαστεί και με το πλήρως ψηφιακό και ελεύθερα διαμορφώσιμο πάνελ ελέγχου, το οποίο σταδιακά βλέπουμε και σε άλλα μοντέλα του ομίλου VW.  

Κρίσιμους πόντους για το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα δίνουν τα μαύρα, στιλπνά πλαστικά γύρω από την οθόνη και στα χειριστήρια του κλιματισμού τα οποία μαζί με χρωμιωμένες λεπτομέρειες σε διακόπτες και μπουτόν δείχνουν ότι το φινίρισμα έγινε με αρκετή προσοχή. Στα δυνατά στοιχεία του Karoq ανήκει σίγουρα η ποιότητα κατασκευής η οποία εκφράζεται τόσο από την απουσία θορύβων και τριγμών όσο και από την παρουσία γενναιόδωρης απαλότητας μαλακού πλαστικού, σε μεγάλες περιοχές του ταμπλό και μέχρι αρκετά χαμηλά. 

Η οθόνη στο αυτοκίνητο της δοκιμής είναι η μεσαία από τις τρεις διαθέσιμες και είναι προαιρετική και στις δύο εξοπλιστικές γραμμές (Ambition και Style). Είναι ευκρινέστατη εύκολη στο χειρισμό και δένει ωραία με τον κρυφό ατμοσφαιρικό φωτισμό της καμπίνας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
KIA