17 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Ανανεωμένο Opel Crossland

54.461 Επισκέψεις στο άρθρο (13/3/2021)

Αισθητική και τεχνολογική αναβάθμιση για το Opel Crossland, που ενισχύει τη θέση του απέναντι στο σκληρό ανταγωνισμό των B-SUV, όντας ένα πρακτικό και καλύτερο από ποτέ «πακέτο».


What is new
- Μάσκα Opel Vizor
- Νέες ρυθμίσεις σε τιμόνι και ανάρτηση
- Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης Intelligrip
- 1,2 turbo με 130 άλογα
- Καίει 6,5 λτ./100 χλμ.
- Από 19.100 ευρώ (μοντέλο δοκιμής)

Αυτή τη φορά δε θα ξεκινήσουμε από τις αλλαγές ενός ανανεωμένου μοντέλου, αλλά από το βασικό του ατού. Το Opel Crossland από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το 2017, ως πρώτο δείγμα της συνεργασίας της γερμανικής φίρμας με τον όμιλο Peugeot-Citroen και βασισμένο στο προηγούμενο Peugeot 2008, ξεχώρισε για την ευρυχωρία και την πρακτικότητά του. Φυσικά το ανανεωμένο μοντέλο δεν αποτελεί εξαίρεση προσφέροντας άκρως ικανοποιητικούς χώρους για τους επιβάτες, καθώς και ένα ευμετάβλητο εσωτερικό: Αν το πίσω κάθισμα συρθεί κατά 15 εκατοστά προς τα εμπρός, ο όγκος φόρτωσης από τα 410 φτάνει στα 520 λίτρα, ενώ αν η διαιρούμενη σε αναλογία 60/40 πλάτη του αναδιπλωθεί, η επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης παρέχει όγκο 1.255 λτ. Ίδιος είναι και ο γαλλικός 1,2 turbo κινητήρας, που αποδίδει 130 άλογα συνδυασμένος με 6τάχυτο κιβώτιο. Τι νέο όμως υπάρχει;

Εν αρχή είναι το νέο look της Οpel
Χάρη στο Opel Vizor, το ανανεωμένο γερμανικό B-SUV, που μεταξύ άλλων «έχασε» το X από το όνομά του και τα γράμματα του λογότυπου «Crossland» έχουν μεταφερθεί στη κέντρο της πίσω πόρτας, ξεχωρίζει αμέσως και εναρμονίζεται με το εταιρικό look που λάνσαρε το νέο Opel Mokka μερικούς μήνες πριν. Ενσωματώνοντας σχεδιαστικά τη μάσκα και τους προβολείς, το Opel Vizor αγκαλιάζει ως ενιαίο στοιχείο όλο το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου και σίγουρα μας αρέσει. Στο πίσω μέρος τα νέα σκουρόχρωμα φώτα τονίζουν το κλασικό μοτίβο «φτερού» της Opel, ενώ νέες είναι και οι εμπρός και πίσω ποδιές (βαμμένες ασημί στη έκδοση Ultimate), τα εμπρός φώτα ομίχλης LED (με χρωμιωμένο διάκοσμο στις εκδόσεις Ultimate και Elegance), ενώ διατίθεται νέα γκάμα ζαντών αλουμινίου, καθώς και εξελιγμένο σύστημα πρόσφυσης Intelligrip.

Και πόσο έχει;
Το ανανεωμένο Opel Crossland είναι διαθέσιμο με κινητήρα βενζίνης 1,2 λτ. 83 ίππων και 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, καθώς και 1,2 λτ. turbo με 130 ίππους με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, όπως και ο 1,5 turbodiesel με 110 ή 120 ίππους. Η τιμή εκκίνησης για το ανανεωμένο Opel Crossland είναι 16.700 ευρώ και για το diesel, 19.000 ευρώ. Το μοντέλο της δοκιμής προσφέρεται από τη μεσαία έκδοση εξοπλισμού Elegance (Εdition και Ultimate οι άλλες δύο σε όλη την γκάμα) και τιμή 19.100 ευρώ με το χειροκίνητο κιβώτιο και 21.100 ευρώ με το αυτόματο.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

AUTOFIT PASXA
4green