Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
6 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Νέο ατμοσφαιρικό Toyota Yaris με 125 PS

186.849 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2021)

Το νέο Toyota Yaris με τον αναβαθμισμένο ατμοσφαιρικό 1,5 λτ. κινητήρα δίνει έμφαση στην υψηλή απόδοση και όχι στις απόλυτες επιδόσεις αποτελώντας μια μοντέρνα, ολοκληρωμένη και φειδωλή στην κατανάλωση πρόταση.


What is new
- Η κορυφαία έκδοση του Toyota Yaris
- Με πιο αποδοτικό 1,5 VVT-iE κινητήρα 125 ίππων
- «Καίει» 6,0 λτ./100 χλμ.
- Από 15.550 ευρώ

Το απόλυτο, επί 8 χρόνια, best seller της ελληνικής αγοράς μας συστήθηκε στη νέα του, 4η γενιά με την υβριδική και super οικονομική του έκδοση (δείτε εδώ τη δοκιμή του Toyota Yaris Hybrid). To νέο Toyota Yaris όμως, που εξελίχθηκε 100% επάνω στη φιλοσοφία «no more boring cars» που διατύπωσε ο CEO της ιαπωνικής φίρμας Akio Toyoda, είναι διαθέσιμο τόσο με 1.000 VTi κινητήρα 72 ίππων, όσο και με 1.500άρη VVT-iE κινητήρα 125 ίππων τον οποίο και δοκιμάζουμε. Σχεδιαστικά δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το υβριδικό μοντέλο, εκτός φυσικά από την απουσία των σχετικών σημάτων. Αρέσει το νέο Yaris με τη μυώδη του εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά του στοιχεία, όπως η μεγάλη μάσκα μπροστά και το πίσω ενιαίο πάνελ φώτων. Η αλήθεια είναι όμως πως η στιλιστική του γραμμή κρύβει πολλά εντυπωσιακά στοιχεία, όπως οι φουσκωμένοι θόλοι των τροχών, το τράβηγμα των μπροστινών κολώνων αλλά και το σχετικά μακρύ καπό. 

Και πόσο κοστίζει;
Η έκδοση δοκιμής μας με τον 1.500άρη κινητήρα των 125 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο κοστίζει στη βασική έκδοση Active 15.550 ευρώ, ενώ η αυτόματη εκδοχή του είναι στα 16.830 ευρώ. Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης διαθέτει, μεταξύ άλλων, σύστημα πολυμέσων Toyota Touch με έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών, air-condition, Adaptive Cruise Control, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (LDA), σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας, σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης με ανίχνευση πεζών και ποδηλάτων, Ηill Assist Control (HAC) και τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Σχολιάστε
Διαβάστε περισσότερα για το TOYOTA YARIS