Ελλάδα: Σε πέντε εκδόσεις το ισχυρότερο Toyota Yaris Hybrid 130
8 Φωτογραφίες »

Ελλάδα: Σε πέντε εκδόσεις το ισχυρότερο Toyota Yaris Hybrid 130

37.193 Επισκέψεις στο άρθρο (20/2/2024)

- Με 130 υβριδικούς ίππους το Hybrid 130.
- Ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνη 10,5 ίντσες για το infotainment.
- Πολλά τα συστήματα ασφαλείας στο best-seller μικρό.
- Σε πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις το Toyota Yaris Hybrid 130.

Από 27.150 ευρώ το κορυφαίο Hybrid 130

Το Toyota Yaris αποτελεί παραδοσιακά ένα από τα πιο αγαπητά αυτοκίνητα των Ελλήνων, έχοντας μάλιστα πρόσφατα αποκτήσει την πιο ισχυρή υβριδική έκδοση με ισχύ 130 ίππων. Το ανανεωμένο και ισχυρότερο της γκάμας Toyota Yaris Hybrid 130 αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά σε πέντε εξοπλιστικές εκδόσεις, με το κόστος του να ξεκινά από τις 27.150 ευρώ.

130 υβριδικούς ίππους με το Hybrid 130

Ανεξάρτητα από την έκδοση εξοπλισμού, το σύστημα Hybrid 130 διαθέτει τον γνώριμο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων και εξοπλίζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων με μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και βελτιωμένο λογισμικό, σε σχέση με την υβριδική έκδοση των 116 ίππων. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται στους 130 ίππους ενώ η ροπή ορίζεται στα 185 Nm. Το Hybrid 130 για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται 9,2 δευτερόλεπτα, ενώ από τα 80 στα 120 χλμ./ώρα 7,5 δευτερόλεπτα.

Πολλά τα συστήματα ασφαλείας στο best-seller μικρό

Από κει και πέρα, η Toyota προσφέρει το Yaris με πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας, μέσω της τελευταίας έκδοσης της σουίτας Toyota T-Mate, που περιλαμβάνει τα πιο προηγμένα συστήματα Toyota Safety Sense. Έτσι μεταξύ άλλων το Yaris διαθέτει αναβαθμισμένο σύστημα πρόσκρουσης που ανιχνεύει μοτοσικλέτες, εκτός από άλλα αυτοκίνητα, πεζούς και ποδηλάτες. Το σύστημα Acceleration Suppression At Low Speed, εμποδίζει τον οδηγό να επιταχύνει ξαφνικά όταν ανιχνεύσει ένα προπορευόμενο όχημα. Υπάρχει επίσης το σύστημα διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης (Emergency Driving Stop System) που λειτουργεί όταν ενεργοποιείται το Lane Trace Assist. Οι ενημερώσεις στο Safety Sense της Toyota μπορούν να γίνουν ασύρματα (over-the-air).

Ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνη 10,5 ίντσες για το infotainment

Ανάλογα την έκδοση, το Toyota Yaris μπορεί να εξοπλιστεί στην καμπίνα με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ή 12,3 ίντσες και μία οθόνη για το σύστημα infotainment 9 ή 10,5 ίντσες. Επιπλέον υπάρχει ασύρματη λειτουργικότητα με Apple CarPlay και Android Auto. Να σημειωθεί πως στην περίπτωση του Toyota Yaris Hybrid 130, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και η οθόνη 10,5 ιντσών του infotainment είναι στάνταρ, αρχής γενομένης από τη βασική έκδοση που είναι η C-HIC.

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD E-TRANSIT
NISSAN