Ο Toto Wolff είπε ότι δεν προτίθεται να δίνει συχνά εντολές η ομάδα στους οδηγούς.

Ο Toto Wolff είπε ότι δεν προτίθεται να δίνει συχνά εντολές η ομάδα στους οδηγούς.

Εντολές υπό συνθήκες

2.281 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2017)

Ο πρόεδρος της ομάδας Formula 1 της Mercedes-AMG, Toto Wolff, δήλωσε ότι οι εντολές από την ομάδα προς τους οδηγούς και ότι θα δίνονται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις.

Ο Toto Wolff δήλωσε ότι η Mercedes δεν είναι θετική στο ενδεχόμενο να επιβάλλει εντολές με το παραμικρό φέτος. Πριν από τη νίκη του στη Ρωσία με την οποία μείωσε τη διαφορά του στους μόλις 10 βαθμούς, ο «νέος» της ομάδας Valtteri Bottas είχε αναγκαστεί να κάνει στην άκρη στο Bahrain.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Αλλά το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff δήλωσε ότι οι team orders θα χρησιμοποιηθούν όσο πιο σπάνια γίνεται. «Είναι ένα θέμα δύσκολο με το οποίο δε θέλει κανείς να βρεθεί αντιμέτωπος». Ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε μετά από τρία χρόνια κυριαρχίας, η Mercedes πρέπει τώρα να προσαρμόσει τον τρόπο που προσεγγίζει τα Grand Prix.
 
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι νέοι κανόνες «μείωσαν πάρα πολύ τις διαφορές καθώς όλοι ξεκίνησαν από το μηδέν» και η Ferrari και ο Sebastian Vettel έκαναν μια «εξαιρετικά καλή δουλειά.»
 
«Μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις όπου ο ένας από τους δύο ίσως να είναι ταχύτερος από τον άλλον και θα πρέπει να σκεφτούμε την ομάδα», δήλωσε ο Wolff. Αλλά είπε ότι οι ημέρες της προκλητικής αλλαγής θέσεων όπως μεταξύ των Schumacher και Barrichello το 2002 έχουν τελειώσει.
«Όχι, νομίζω ότι ήταν μια διαφορετική εποχή. Αυτή η σχεδόν βάρβαρη επιβολή των team orders δεν είναι στα σχέδιά μας», δήλωσε ο Wolff. Όμως ο Wolff είπε ότι είναι περήφανος που οι δύο πρώτες ομάδες είναι σαφώς μπροστά από όλους τους άλλους. «Αυτό είναι σαφής απόδειξη της δύναμης μας ως ομάδας», δήλωσε ο Wolff. Και είπε ότι είναι καλό για την F1 ότι οι δύο οδηγοί στην κορυφή του πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή είναι ο Vettel και ο Hamilton. «Για το πρωτάθλημα είναι καλό που οι οδηγοί με τις μεγαλύτερες προσωπικότητες και σχεδόν 100 νίκες μεταξύ τους αγωνίζονται για τον τίτλο», δήλωσε ο Wolff.
 
Είπε επίσης ότι είναι ευχαριστημένος με το πώς έχει προσαρμοστεί ο Bottas. «Είναι απίστευτο ότι μετά από μόλις τρεις αγώνες κάποιοι λένε ότι είναι το νούμερο 2 της ομάδας», δήλωσε ο Wolff. «Ήταν ένα επικίνδυνο βήμα το να έρθει στην πρωταθλήτρια ομάδα με τον Χάμιλτον ως teammate του.”Αλλά μετά από τέσσερις αγώνες έχει κερδίσει μία pole και μία νίκη με την αξία του», πρόσθεσε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
test center