• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όπως όλα δείχνουν η συγχώνευση της FCA από τη Renault έχει «κλείσει» και το μόνο που απομένουν είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Επιβεβαίωσε τις συνομιλίες με Renault η FCA

Διαβάστηκε από 2677 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/5/2019
 

Όπως όλα δείχνουν η συγχώνευση της FCA από τη Renault έχει «κλείσει» και το μόνο που απομένουν είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Επιβεβαίωσε το γεγονός η FCA αλλά και η Renault.

Πριν από λίγες ώρες σας ενημερώσαμε για την έντονη φημολογία που έχει υπάρξει ότι η Renault βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις προκειμένου να συγχωνεύσει τη Fiat Chrysler Automobiles και λίγες ώρες μετά ήρθε η πρώτη επιβεβαίωση.
 
Αυτό συνέβη από τη μεριά της Fiat Chrysler Automobiles, η οποία γνωστοποίησε πως έκανε πρόταση «μετασχηματιστικής συγχώνευσης» στη Renault, η οποία με τη σειρά της προχώρησε στην επιβεβαίωση για την παραλαβή της πρότασης. Η συμφωνία που βρίσκεται προ των πυλών, λέγεται πως θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις αδυναμίες που υπάρχουν και στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.
 
Η FCA δήλωσε ότι οι συνδυασμένες επιχειρήσεις θα ανήκουν κατά 50% στους μετόχους της FCA και το 50% θα ανήκουν σε αυτούς της Renault. Μάλιστα τα μεγάλα μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως η πρόταση της FCA μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις με τη Renault έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει ήδη συζητηθεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Renault που έγινε νωρίς τη Δευτέρα.
 
Η συμφωνία θα δημιουργήσει μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα πωλεί 8,7 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, έχοντας ισχυρή παρουσία σε βασικές περιοχές, αγορές αυτοκινήτων και τεχνολογίες, δημιουργώντας ετήσια αποταμίευση 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η FCA σε δήλωση της. «Το ευρύ χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων θα παρέχει πλήρη κάλυψη της αγοράς, από την πολυτέλεια έως τα πιο mainstream μοντέλα» είπε μεταξύ άλλων η FCA.
 
Η πρόταση προβλέπει πως οι δύο εταιρείες θα συγχωνευτούν μέσω μίας νέας ολλανδικής εταιρείας. Μετά την καταβολή ειδικού μερίσματος ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στους μετόχους της FCA, κάθε ομάδα θα λάβει το 50 τοις εκατό της νέας οντότητας.
 
Τέλος αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι αν μέλη της συμφωνίας αποτελούν οι Nissan και Mitsubishi ή η επερχόμενη – όπως όλα δείχνουν- συμφωνία αφορά μόνο τη Renault και την FCA, κάτι που φαντάζει και το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και για οτιδήποτε νεότερο θα επιστρέψουμε.  

Ένα τάμπλετ θα σου λύσει τα χέρια!

10 οφέλη από την εγκατάσταση LPG ή CNG

Γιατί δεν «κουμπώνουν» οι ταχύτητες;

Μπαίνει το ίδιο λάδι σε όλα τα αυτοκίνητα;

Η κίνηση στους δρόμους

48 ώρες στα Καλάβρυτα: Τι να κάνεις;

To τελευταίο teaser του νέου VW Golf

Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Νέο concept φέρνει στο Τόκιο η Νissan

Δοκιμή: Nissan Qashqai 4Χ4

Αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο του Mirai η Toyota

Tα 5 καλύτερα μικρά SUV στο φρενάρισμα

To νέο Toyota Υaris με «καλούδια» TRD

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »