Όπως όλα δείχνουν η συγχώνευση της FCA από τη Renault έχει «κλείσει» και το μόνο που απομένουν είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Επιβεβαίωσε τις συνομιλίες με Renault η FCA

3.343 Επισκέψεις στο άρθρο (27/5/2019)

Όπως όλα δείχνουν η συγχώνευση της FCA από τη Renault έχει «κλείσει» και το μόνο που απομένουν είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Επιβεβαίωσε το γεγονός η FCA αλλά και η Renault.

Πριν από λίγες ώρες σας ενημερώσαμε για την έντονη φημολογία που έχει υπάρξει ότι η Renault βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις προκειμένου να συγχωνεύσει τη Fiat Chrysler Automobiles και λίγες ώρες μετά ήρθε η πρώτη επιβεβαίωση.
 
Αυτό συνέβη από τη μεριά της Fiat Chrysler Automobiles, η οποία γνωστοποίησε πως έκανε πρόταση «μετασχηματιστικής συγχώνευσης» στη Renault, η οποία με τη σειρά της προχώρησε στην επιβεβαίωση για την παραλαβή της πρότασης. Η συμφωνία που βρίσκεται προ των πυλών, λέγεται πως θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις αδυναμίες που υπάρχουν και στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.
 
Η FCA δήλωσε ότι οι συνδυασμένες επιχειρήσεις θα ανήκουν κατά 50% στους μετόχους της FCA και το 50% θα ανήκουν σε αυτούς της Renault. Μάλιστα τα μεγάλα μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως η πρόταση της FCA μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις με τη Renault έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει ήδη συζητηθεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Renault που έγινε νωρίς τη Δευτέρα.
 
Η συμφωνία θα δημιουργήσει μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα πωλεί 8,7 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, έχοντας ισχυρή παρουσία σε βασικές περιοχές, αγορές αυτοκινήτων και τεχνολογίες, δημιουργώντας ετήσια αποταμίευση 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η FCA σε δήλωση της. «Το ευρύ χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων θα παρέχει πλήρη κάλυψη της αγοράς, από την πολυτέλεια έως τα πιο mainstream μοντέλα» είπε μεταξύ άλλων η FCA.
 
Η πρόταση προβλέπει πως οι δύο εταιρείες θα συγχωνευτούν μέσω μίας νέας ολλανδικής εταιρείας. Μετά την καταβολή ειδικού μερίσματος ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στους μετόχους της FCA, κάθε ομάδα θα λάβει το 50 τοις εκατό της νέας οντότητας.
 
Τέλος αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι αν μέλη της συμφωνίας αποτελούν οι Nissan και Mitsubishi ή η επερχόμενη – όπως όλα δείχνουν- συμφωνία αφορά μόνο τη Renault και την FCA, κάτι που φαντάζει και το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και για οτιδήποτε νεότερο θα επιστρέψουμε.  

Hyundai
vw