• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Όπως όλα δείχνουν η συγχώνευση της FCA από τη Renault έχει «κλείσει» και το μόνο που απομένουν είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.

Επιβεβαίωσε τις συνομιλίες με Renault η FCA

Διαβάστηκε από 2521 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/5/2019
 

Όπως όλα δείχνουν η συγχώνευση της FCA από τη Renault έχει «κλείσει» και το μόνο που απομένουν είναι οι επίσημες ανακοινώσεις. Επιβεβαίωσε το γεγονός η FCA αλλά και η Renault.

Πριν από λίγες ώρες σας ενημερώσαμε για την έντονη φημολογία που έχει υπάρξει ότι η Renault βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις προκειμένου να συγχωνεύσει τη Fiat Chrysler Automobiles και λίγες ώρες μετά ήρθε η πρώτη επιβεβαίωση.
 
Αυτό συνέβη από τη μεριά της Fiat Chrysler Automobiles, η οποία γνωστοποίησε πως έκανε πρόταση «μετασχηματιστικής συγχώνευσης» στη Renault, η οποία με τη σειρά της προχώρησε στην επιβεβαίωση για την παραλαβή της πρότασης. Η συμφωνία που βρίσκεται προ των πυλών, λέγεται πως θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο ηγέτη στο χώρο και θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων από τις αδυναμίες που υπάρχουν και στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.
 
Η FCA δήλωσε ότι οι συνδυασμένες επιχειρήσεις θα ανήκουν κατά 50% στους μετόχους της FCA και το 50% θα ανήκουν σε αυτούς της Renault. Μάλιστα τα μεγάλα μέσα του εξωτερικού αναφέρουν πως η πρόταση της FCA μετά από ολονύκτιες διαπραγματεύσεις με τη Renault έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα έχει ήδη συζητηθεί σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Renault που έγινε νωρίς τη Δευτέρα.
 
Η συμφωνία θα δημιουργήσει μια αυτοκινητοβιομηχανία που θα πωλεί 8,7 εκατομμύρια οχήματα ετησίως, έχοντας ισχυρή παρουσία σε βασικές περιοχές, αγορές αυτοκινήτων και τεχνολογίες, δημιουργώντας ετήσια αποταμίευση 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε η FCA σε δήλωση της. «Το ευρύ χαρτοφυλάκιο των εμπορικών σημάτων θα παρέχει πλήρη κάλυψη της αγοράς, από την πολυτέλεια έως τα πιο mainstream μοντέλα» είπε μεταξύ άλλων η FCA.
 
Η πρόταση προβλέπει πως οι δύο εταιρείες θα συγχωνευτούν μέσω μίας νέας ολλανδικής εταιρείας. Μετά την καταβολή ειδικού μερίσματος ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στους μετόχους της FCA, κάθε ομάδα θα λάβει το 50 τοις εκατό της νέας οντότητας.
 
Τέλος αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι αν μέλη της συμφωνίας αποτελούν οι Nissan και Mitsubishi ή η επερχόμενη – όπως όλα δείχνουν- συμφωνία αφορά μόνο τη Renault και την FCA, κάτι που φαντάζει και το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και για οτιδήποτε νεότερο θα επιστρέψουμε.  

Ποιο είναι το πιο ασφαλές παιδικό κάθισμα;

Ο μοναδικός μύθος γύρω από το Cng

Τι προσφέρουν τα χημικά πρόσθετα

Τι ξέρεις για τα φίλτρα λαδιού;

Η κίνηση στους δρόμους

Ιδού η ΒΜW Power BEV

Hyundai Kona VS VW T-Roc

Ντεμπούτο για την BMW M Next Concept

Δοκιμή: Νέα Mercedes-Benz CLA

Αποκλειστικό: Ανανεωμένο Audi Q5 & 2 νέα Audi SUV

Tι θα έλεγες για 4θυρη grand tourer Τοyota Supra;

Το Need for Speed Underground στ΄αλήθεια

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

CITROEN: Reverse Sales με προνομιακή χρηματοδότηση και 5ετή εγγύηση

PEUGEOT: 208 & SUV 2008 Signature με το μεγαλύτερο όφελος!

MITSUBISHI: 0-100 Όλα τα επιβατικά μοντέλα με 0% επιτόκιο & 100€/μήνα

περισσότερα »