3 φωτογραφίες »

Η Plug-in υβριδική Ferrari SF90 Stradale.

Eπισπεύδεται ο ερχομός της πρώτης ηλεκτρικής Ferrari

1.878 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2021)

Η Ferrari δεν θέλει να μείνει πίσω στην κατηγορία των ηλεκτρικών supercars και για αυτό επισπεύδει την παρουσίαση του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου,


Τα σχέδιά της σχετικά με το λανσάρισμα του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου αναπροσαρμόζει η Ferrari λόγω της ταχύτητας με την οποία αλλάζει κατεύθυνση προς την ηλεκτροκίνηση η αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Ferrari, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο CEO της φίρμας John Elkann στους μετόχους της πασίγνωστης ιταλικής εταιρείας, θα λανσάρει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο το 2025 και όχι «μετά το 2025», όπως αρχικά σκόπευε.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την πρώτη μας αμιγώς ηλεκτρική Ferrari και σχεδιάζουμε να την παρουσιάσουμε το 2025. Συνεχίζουμε στο πλάνο μας για τον εξηλεκτρισμό της γκάμας μας με πειθαρχία» τόνισε ο Elkann στην συνεδρίαση.

Ο προηγούμενος CEO της Ferrari, Louis Camilleri δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2019 πως η Ferrari δεν θα έχει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο έτοιμο πριν το 2025 γιατί η τεχνολογία μπαταριών δεν θα είναι τόσο εξελιγμένη στους τομείς της φόρτισης και δεν θα προσφέρει αρκετή αυτονομία. Τα πράγματα φαίνεται όμως πως άλλαξαν… Θυμίζουμε πως η Ferrari έχει ήδη παρουσιάσει την Plug-in υβριδική SF-90 Stradale. Ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας προσφέρει 780 ίππους και 800 Nm ροπής, κάτι που από μόνο του καθιστά το μοντέλο ως αυτό με το ισχυρότερο V8 μοτέρ στην γκάμα. Ωστόσο τα επιπλέον 220 άλογα από τους ηλεκτροκινητήρες φτάνουν τη συνολική ισχύ στα 1.000 άλογα. Ως αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ./ώρα γίνονται σε 2,5 δευτερόλεπτα , ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 340 χλμ./ώρα.

Ο Εlkann δήλωσε επίσης πως μέσα στους επόμενους μήνες η Ferrari θα αποκαλύψει τρία καινούρια αυτοκίνητα, ενώ το 2022 θα γίνει το ντεμπούτο της Purosangue, του πρώτου SUV της φίρμας.
 

NEO TRAFIC
skoda