Η παράδοση που έχει η Mazda με τους κινητήρες wankel με ρότορες είναι μεγάλη.

Η παράδοση που έχει η Mazda με τους κινητήρες wankel με ρότορες είναι μεγάλη.

Eπιστρέφουν οι περιστροφικοί κινητήρες;

3.773 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2017)

O Mitsuo Hitomi, διευθύνων σύμβουλος στο Κέντρο Ερευνών της Mazda αποκάλυψε ότι μια νέα γενιά τέτοιων μοτέρ βρίσκεται σε ανάπτυξη. Διάβασε τι αποτρέπει προς το παρόν την επιστροφή τους.

Οι περιστροφικοί κινητήρες wankel με ρότορες δεν είναι κάτι καινούργιο για την ιαπωνική μάρκα. Ακόμα και εκείνοι που δεν γνωρίζουν πολλά για τον χώρο της αυτοκίνησης, έχουν ακουστά έστω την λέξη «wankel» ή «ρότορας». Ο κινητήρας αυτού του είδους υιοθετήθηκε για πρώτη φορά περίπου 50 χρόνια αλλά η χρήση του σταδιακά εγκαταλείφθηκε.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Φαίνεται όμως τώρα, ότι οι Ιάπωνες μηχανικοί εργάζονται πάνω σε μια νέα γενιά περιστροφικού κινητήρα. Ο Mitsuo Hitomi, υψηλόβαθμο στέλεχος στο Κέντρο Ερευνών της Μazda δήλωσε: «Είμαστε σε διαδικασία ανάπτυξης περιστροφικών κινητήρων wankel με ρότορες».
 
Από την άλλη πλευρά υπάρχει κάτι που εμποδίζει την Mazda αυτήν τη στιγμή να τον χρησιμοποιήσει στα μοντέλα της και δεν είναι άλλο από τα νέα όρια εκπομπών αερίων που θα εφαρμοστούν. Ο Ηitomi δήλωσε σχετικά: « Δεν μπορούμε ακόμα να βελτιώσουμε τους περιστροφικούς κινητήρες μας ώστε να είμαστε κάτω από τα όρια που έχουν τεθεί. Ερευνούμε νέους τρόπους για το πετύχουμε σε συνδυασμό με μειωμένη κατανάλωση λαδιών.»

Η παράδοση που έχει η Mazda με τους κινητήρες wankel με ρότορες είναι μεγάλη αλλά διαρροές κάνουν λόγοι ότι οι άνθρωποι που κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας δεν έχουν πειστεί για την ανάγκη της μάρκας να προχωρήσει στην επιστροφή αυτού του είδους του κινητήρα, επειδή πρέπει να αφιερωθούν στον σκοπό αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

FORD E-TRANSIT
OPEL