• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ψηφιακό σχέδιο για το επερχόμενο «Cityhopper».

Έρχεται Αudi A3 «Cityhopper»

Διαβάστηκε από 8450 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/6/2019
 

Αυτή είναι η ονομασία που έχει δώσει στο νέο project που ετοιμάζει η Audi και αφορά μια πολύ σπέσιαλ έκδοση για το επόμενο Α3 hatchback. Για τι μοντέλο πρόκειται;

Μια «διαφορετική» έκδοση για το επόμενο A3 hatch φαίνεται πως ετοιμάζει η Audi σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Το project έχει την κωδική ονομασία «Cityhopper» και ουσιαστικά θα πρόκειται για το επόμενο Α3 το οποίο όμως θα υιοθετεί πιο σκληραγωγημένη εμφάνιση με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, περισσότερα πλαστικά προστατευτικά και μεγαλύτερες δυνατότητες στις off-road διαδρομές.
 
Στόχος της μάρκας λέγεται πως είναι να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο Q3 και το αρκετά μικρότερό του Q2. To νέο A3 «Cityhopper» θα αντλήσει πολλά χαρακτηριστικά από τις Allroad εκδόσεις των Α4 και Α6 Αvant, ωστόσο θεωρείται απίθανο να εξοπλιστεί σύστημα τετρακίνησης, κυρίως για να μην αυξηθεί ο μ.ο εκπομπών αερίων ρύπων της μάρκας.

Παρά το off-road και περιπετειώδες παρουσιαστικό του, η Audi δεν θέλει το μοντέλο να χάσει τον compact χαρακτήρα του για αυτό και οι διαστάσεις του δεν θα αυξηθούν σημαντικά. Το μήκος του λέγεται πως θα φτάνει τα 4,3 μέτρα, δηλαδή θα είναι περίπου 200 χλστ. μικρότερο του Q3  και 110 χιλιοστά μακρύτερο του Q2. Το Α3 Cityhopper θα παίζει χωρίς αντίπαλο στην premium κατηγορία, αφού Mercedes και BMW δεν έχουν στην γκάμα τους κάτι αντίστοιχο.
 
Όπως κάθε άλλη έκδοση του A3, η Cityhopper θα βασιστεί πάνω στην καινούρια MQB Evo πλατφόρμα του VW Group που θα της δώσει την δυνατότητα να υιοθετήσει και μια ήπια υβριδική έκδοση δίπλα σε αυτές με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Στην βενζίνη, η παλέτα θα αποτελείται από έναν 1.500άρη και έναν 2λιτρο κινητήρα ενώ στο diesel θα προσφερθούν 1.600άρια και 2λιτρα μηχανικά σύνολα.

Το νέο Audi A3 θα κάνει ντεμπούτο τον Σεπτέμβριο στην Φρανκφούρτη, ωστόσο η off-road έκδοση υπολογίζεται πως θα κάνει πρεμιέρα αρκετά αργότερα, γύρω στο 2022, με τιμή από 29.000 ευρώ.
 

Tags: AUDI A3