• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
2 φωτογραφίες »

Έρχεται νέο Honda CR-Z;

5.389 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 5/8/2020

Ποια κίνηση της Honda φούντωσε τις φήμες για επιστροφή του αγαπημένου 3θυρου κουπέ; Θα θέλατε να δείτε μια νέα έκδοση του φουτουριστικού υβριδικού της Honda ξανά στους δρόμους;

Στις 29 Ιουλίου η Honda έκανε αίτηση για εκ νέου κατοχύρωση του ονόματος CR-Z στις ΗΠΑ. Αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται από τις εταιρείες, ώστε να προστατεύουν τα ονόματα τον μοντέλων τους, ακόμα και όσων δεν είναι πλέον στην παραγωγή. Λίγο παραπάνω ψάξιμο όμως από μέσα του εξωτερικού, δείχνει ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Πιο συγκεκριμένα, η προηγούμενη κατοχύρωση του συγκεκριμένου ονόματος από την Honda, έχει λήξει από το 2017, κοινώς οι Ιάπωνες περίμεναν περισσότερο από 3 χρόνια για να κατοχυρώσουν εκ νέου το όνομα, κάτι που δεν συνηθίζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που από χθες κυκλοφορούν φήμες για επιστροφή του αγαπημένου Coupe από την Honda.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη αίτηση έγινε μόνο για την αγορά των ΗΠΑ, ενώ δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη κίνηση της φίρμας για την ευρωπαϊκή αγορά, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που μιλάμε. Παρόλα αυτά αξίζει να αναφερθεί ότι η διαδικασία ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατοχύρωση του ονόματος απαιτεί αρκετούς μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο CR-Z έκανε ντεμπούτο το 2010 και θεωρούταν ο «συνεχιστής» του θρυλικού CRX της δεκαετίας του `90 που αγαπήθηκε όσο λίγα Honda. Το υβριδικό CR-Z λάμβανε κίνηση από έναν ατμοσφαιρικό 1.500άρη κινητήρα που συνδυαζόταν με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα, με συνδυαστική ισχύ 124 ίππων. Παρότι ιδιαίτερα high-tech και ευχάριστο οδηγικά, δεν κατάφερε να αγαπηθεί όσο ο προκάτοχός του.

Μπορεί η επιστροφή ενός 3θυρου κουπέ μοντέλου να είναι αρκετά δύσκολη, πάντως σίγουρα η Honda με την κατοχύρωση του ονόματος, ετοιμάζει κάτι αρκετά ενδιαφέρον για το μέλλον. Ίσως με την SUVομανία που επικρατεί σήμερα, να δούμε ένα νέο high-tech SUV που σίγουρα θα συνδυάζει είτε υβριδική είτε και πλήρως ηλεκτρική κίνηση.

Tags: HONDA, CR-Z, COUPE