Έρχεται το τέλος του Golf;

Έρχεται το τέλος του Golf;

5.373 Επισκέψεις στο άρθρο (5/8/2022)

Το νέο αφεντικό της VW δήλωσε πως το μέλλον του Golf είναι αβέβαιο, καθώς τα νέα πρότυπα ρύπων Euro 7 θα κάνουν ασύμφορη την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Τα πρότυπα ρύπων θα «φάνε» το Golf;

Το VW Golf 8 ίσως είναι το τελευταίο Golf της ιστορίας. Δεν το λέμε εμείς , αλλά ο νέος CEO της φίρμας. Και μπορεί πριν 1,5 χρόνο περίπου η VW να ανακοίνωνε πως τα Golf, T-Roc, Tiguan & Passat θα έχουν νέες γενιές, ωστόσο μάλλον βιάστηκαν οι τότε υπεύθυνη του γερμανικού κολοσσού.

Τo νέο αφεντικό λοιπόν της Volkswagen και πρώην ισχυρός άνδρας της Skoda, Thomas Schäfer, φάνηκε επιφυλακτικός σχετικά με το μέλλον του σημαντικότερου μοντέλου στη σύγχρονη ιστορία της φίρμας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Welt, δήλωσε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο για το μέλλον του Golf, ρίχνοντας την ευθύνη στα νέα πρότυπα ρύπων Euro 7 που θα τεθούν σε ισχύ τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον Schäfer, τα  νέα πρότυπα θα αυξήσουν την τιμή των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης κατα 3-5 χιλιάδες ευρώ, ενώ ξεκαθάρισε ότι για τον ίδιο λόγο πλησιάζει το τέλος και για τα αυτοκίνητα των 10.000 ευρώ στην Ευρώπη. «Η συμμόρφωση των ΜΕΚ με τα νέα αυστηρότερα πρότυπα ρύπων, θα αυξήσει δραματικά το κόστος ανάπτυξης».

Πάντως, η τρέχουσα γενιά Golf θα λάβει ανανέωση στα μέσα του κύκλου ζωής της (μέσα στο 2023), αλλά μια νέα γενιά είναι αβέβαιη, καθώς όπως επανέλαβε, ένα νέο μοντέλο με κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν θα έχει τον παραδοσιακό κύκλο ζωής των 7-8 χρόνων, οπότε «δεν θα άξιζε τον κόπο, καθώς θα ήταν εξαιρετικά ακριβό». Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο η απόφαση για το μέλλον της νέας γενιάς Golf, θα ληφθεί μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
NISSAN