4 φωτογραφίες »

Estrema Fulminea: To νέο ιταλικό hypercar των 2.040 ίππων

2.922 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2021)

Η Estrema ισχυρίζεται το πως Fulminea είναι το πρώτο hypercar που εξοπλίζεται τόσο με μπαταρίες solid-state όσο και με υπερπυκνωτές, ένας συνδυασμός που προσφέρει αυτοκίνητο τεράστια ιπποδύναμη αλλά και μεγάλη αυτονομία.

Μια ακόμη επιλογή θα έχουν οι εκατομμυριούχοι αυτού του κόσμου στο άμεσο μέλλον εάν θελήσουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό υπέρ-αυτοκίνητο. Το Estema Fulminea θα γίνει ένας νέος παίχτης στην κατηγορία των αυτοκινήτων με ισχύ άνω των 2.000 ίππων όταν παρουσιαστεί και επίσημα στο Μουσείο Αυτοκινήτου του Τορίνο στις 13 Μαΐου.

Το Fulminea είναι το πρώτο μοντέλο που επιχειρεί να κατασκευάσει η Automobili Estrema, μια νέα εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Gianfranco Pizzuto, πρώην μέτοχο της Fisker στην Ευρώπη, και έχει έδρα την Modena της Ιταλίας.

Αυτό που κάνει αυτό το hypercar να ξεχωρίζει είναι αδιαμφισβήτητα η μπαταρία του καθώς, η Estrema ισχυρίζεται πως το Fulminea θα είναι το πρώτο «δρομίσιο» υπέρ-αυτοκίνητο που θα εξοπλίζεται με μπαταρίες solid-state αλλά και με υπερπυκνωτές. Οι δύο τεχνολογίες δεν «συνδυάζονται» αλλά αντίθετα, έχουν το δικό τους χώρο στο δάπεδο του αυτοκινήτου. Οι υπερπυκνωτές είναι τοποθετημένοι κοντά στον μπροστινό άξονα ενώ οι μεγαλύτερες μπαταρίες solid-state είναι τοποθετημένες πίσω από την καμπίνα.

Η Estrema ισχυρίζεται πως η συνολική χωρητικότητα των μπαταριών είναι 100 kWh και η πυκνότητα τους είναι 450 Wh/kg, σχεδόν διπλάσια από αυτή του Tesla Model S. To βάρος των μπαταριών είναι μόλις 300 κιλά, κάτι που κρατά το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου στα 1.507 κιλά. Η αυτονομία που προσφέρουν οι μπαταρίες φτάνει τα 520 χιλιόμετρα σύμφωνα με τα τεστ του WLTP. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως το Fulminea εξοπλίζεται επίσης με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής απόδοσης 2.040 ίππων που του επιτρέπουν να κάνει το 0-320χλμ./ώρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Oι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2023.
 

peugeot
NISSAN