Όταν το ID.3 R συστηθεί στο ευρύ κοινό αναμένεται να έχει καλύτερη επιτάχυνση από το τρέχον Golf GTI.

Ετοιμάζει ισχυρό ID.3 R η Volkswagen

1.742 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2019)

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της VW, ID.3 παρουσιάστηκε επίσημα μόλις πριν από λίγες ώρες, ωστόσο η γερμανική φίρμα ανέφερε πως ήδη σχεδιάζει μία πιο ισχυρή έκδοση «R», που θα έρθει τα επόμενα χρόνια!


Αν και δεν πρόκειται να παρουσιαστεί άμεσα, καθώς οι άνθρωποι της γερμανικής φίρμας αναφέρουν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μέχρι το 2024, όταν το ID.3 R συστηθεί στο ευρύ κοινό αναμένεται να έχει καλύτερη επιτάχυνση από το τρέχον Golf GTI. Μέχρι όμως οι ιθύνοντες της VW να φτάσουν σε εκείνο το σημείο, πρέπει πρώτα να καθορίσουν τι σημαίνει το λογότυπο R στον ηλεκτρικό κόσμο.
 
Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων της Volkswagen, Jurgen Stackmann αναφέροντας: «Εάν υπάρχει μέλλον για το R, πρέπει να είναι ηλεκτρικό, είναι πολύ απλό. Δεν θα είναι το επόμενο έτος, γιατί πρέπει να καθορίσουμε τι είναι το R στον ηλεκτρικό κόσμο. Το μοντέλο πρέπει να συνδυάζει δύο στοιχεία την εμβέλεια και την απόδοση».
 
Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει η Volkswagen μέχρι να φτάσει στη κατασκευή του ισχυρού ηλεκτρικού ID.3 R υπογράμμισε: «Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να παραδώσουμε κάτι σημαντικό σε λιγότερο από πέντε χρόνια, αλλά χρειάζεται μια ομάδα προγραμματιστών. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά πρέπει να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι».
 
Από τη μεριά του ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, Frank Welsch, μιλώντας για το ίδιο θέμα είπε: «Χρειαζόμαστε κίνηση στους τέσσερις τροχούς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ επιδόσεων. Δεν θα ονομάζεται GTI, ας δούμε αν το όνομα θα είναι R ή κάτι άλλο. Σε λιγότερο από πέντε χρόνια θα είμαστε έτοιμοι».
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι να συμβεί αυτό η εταιρεία σκοπεύει να φέρει ένα ισχυρό plug-in υβριδικό Touareg R, το οποίο επιβεβαιώθηκε από τον Jurgen Stackmann στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.  

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center