3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ευρώπη: Τα ηλεκτρικά ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα diesel

2.499 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2021)

Τις πωλήσεις των diesel αυτοκινήτων ξεπέρασαν τον περασμένο Αύγουστο στην Ευρώπη αυτές των ηλεκτροκινήτων, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στη «Γηραιά Ήπειρο»!

Τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα έχουν έρθει για να κυριαρχήσουν στις αγορές της Ευρώπης και όπως φαίνεται το πρώτο βήμα έγινε, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO, για πρώτη φορά ηλεκτρικά και Plug-In υβριδικά «καβάλησαν» στις πωλήσεις τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου.

Οι πωλήσεις ανά καύσιμο

Οι πωλήσεις ανά καύσιμο

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Hλεκτρικά και Plug-In άφησαν πίσω το πετρέλαιο
Μιλώντας με αριθμούς, η στατιστική εταιρεία αναφέρει πως, τα ηλεκτρικά και Plug-In υβριδικά τον Αύγουστο του 2021 κατάφεραν να πάρουν το 21 % της ευρωπαϊκής αγοράς με 151.737 παραδόσεις, αφήνοντας πίσω τους τα πετρελαιοκίνητα που έφτασαν το 20% με 141.635 μονάδες. Όσον αφορά τα οχήματα που κινούνται με βενζίνη, εξακολουθούν να έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο με 56 %, αλλά σημειώνεται πως σταδιακά το ποσοστό τους μειώνεται.
 
Τεράστια αύξηση σε σχέση με πέρυσι 
Για να υπάρχει μία πιο καλή εικόνα για την τεράστια αύξηση που καταγράφηκε στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2021, τα ηλεκτρικά και τα Plug-In υβριδικά έχουν πουλήσει συνολικά 1,32 εκατομμύρια μονάδες, σε σύγκριση με τις 158.300 μονάδες την ίδια περίοδο το 2020.
 
Τα best-seller του μήνα
Το best-seller μεταξύ των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων για τον Αύγουστο ήταν το VW ID.3 για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, με το Tesla Model 3 να ακολουθεί και το VW ID.4 να είναι στην τρίτη θέση. Όσον αφορά τα Plug-In υβριδικά, το Ford Kuga διατήρησε την πρώτη θέση, με τις Mercedes GLC και BMW Σειρά 3 PHEV να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα.
 
Στο σύνολο των οχημάτων το Dacia Sandero διατήρησε την πρώτη θέση στις παραδόσεις για τον Αύγουστο του 2021. Το VW Golf ήρθε δεύτερο, ενώ τα Toyota Yaris, Dacia Duster και VW T-Roc, συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα.

Από τις 158.300 μονάδες το 2020, στις 1,32 εκατ. μονάδες το 2021!
Τις πωλήσεις των diesel αυτοκινήτων ξεπέρασαν στην Ευρώπη αυτές των ηλεκτροκινήτων, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία.
Μετά τα αυτοκίνητα diesel, πιστεύεις πως τα ηλεκτροκίνητα θα ξεπεράσουν και τα βενζινοκίνητα που συνεχίζουν να προηγούνται αλλά να μειώνονται;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
OPEL