Η πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση ενός από τους πιο συγκλονιστικούς αγώνες στην ιστορία της F1 το 2008.

Φεύγει από Interlagos η F1

3.224 Επισκέψεις στο άρθρο (9/5/2019)

Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να γίνει και του χρόνου GP στο Interlagos, μια πίστα που έχει φιλοξενήσει κάποιους από τους πιο θρυλικούς αγώνες στην ιστορία της F1. Ιδού τι αποκαλύφθηκε για τη νέα πίστα που θα έχει το όνομα του Ayrton Senna.

Tην μετακίνηση του βραζιλιάνικου Grand Prix από την πίστα του Sao Paolo στο Rio de Janeiro από την επόμενη χρονιά ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Jair Bolsonaro, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με την Formula 1.

Ο ίδιος δήλωσε πως το σχέδιο έχει ήδη υπογραφεί από όλους τους τοπικούς αρμόδιους φορείς και περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας πίστας που θα λάβει μάλιστα το όνομα του Ayrton Senna. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2019.
 
Ο Bolsonaro μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε: «H διοίκηση της F1 αποφάσισε να διατηρήσει έναν αγώνα στην Βραζιλία αλλά το Interlagos είναι πλέον μη πρακτικό λόγω της μικρής οικονομικής υποστήριξης και του χρέους που υπάρχει. Η νέα πίστα θα είναι έτοιμη σε 6 με 7 μήνες. Οι ξενοδόχοι θα είναι χαρούμενοι και η οικονομία της τοπικής πολιτείας θα επωφεληθεί με έως και 7.000 νέες θέσεις εργασίας. Είναι μια καλή κίνηση για την πόλη και την Βραζιλία.»

Η νέα πίστα θα σχεδιαστεί από τον Hermann Tilke ενώ σκοπός της κυβέρνησης είναι να γίνεται εκεί και αγώνας MotoGP. Ο αγώνας στο Sao Paolo ήταν ένας από τους λιγότερο επικερδείς αγώνες για την F1 τα τελευταία χρόνια, παρά το γεγονός ότι το GP γίνεται στους πιο κρίσιμους τελευταίους γύρους της σεζόν. Από την πλευρά του, η διοίκηση του Interlagos σημειώνει πως έχει συμβόλαιο με την F1 και για την επόμενη χρονιά .
 

Toyota
Audi