• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ford EcoSport Vs SEAT Arona Vs Suzuki Vitara

Διαβάστηκε από 80464 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/7/2018
 

Υψηλές… προσδοκίες. Τρία μικρά υπερυψωμένα και ευέλικτα αυτοκίνητα, ρίχνονται στη μάχη των αστικών crossover έχοντας υψηλές προσδοκίες.

Τα compact crossover αυτοκίνητα είναι η ανερχόμενη δύναμη στην αγορά, ακολουθώντας την συνεχώς αυξανόμενη τάση των crossover γενικότερα. Οι περιορισμένες τους διαστάσεις, η ευελιξία τους, το στυλ και ο συνδυασμός πλεονεκτημάτων από διαφορετικές κατηγορίες, συντελούν στην διαμόρφωση ευχάριστων, πρακτικών και καθημερινών αυτοκινήτων. Συγκρίνουμε τα νέα Ford EcoSport και SEAT Arona παρέα με το επίσης κόμπακτ διαστάσεων Suzuki Vitara. Με απόδοση κινητήρων 115, 120 και 125 ίππων (Arona, Vitara και EcoSport αντίστοιχα) και παραπλήσιες τιμές αγοράς, τα αυτοκίνητα αυτά αποτελούν 3 ιδιαίτερα ικανές προτάσεις σε όλα τα επίπεδα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Εμφάνιση: Δυναμικό το EcoSport, στυλάτο το Arona, καλαίσθητο το Vitara
Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και η μοντέρνα σχεδίαση αποτελούν κοινό χαρακτηριστικό των τριών μοντέλων της δοκιμής, αν και το καθένα έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Αρχικά, το ανανεωμένο Ford EcoSport έρχεται πλέον με πιο δυναμική εμφάνιση και macho χαρακτήρα ακολουθώντας μια πιο τετράγωνη λογική σχεδίασης. Το Arona είναι το πιο ενδιαφέρον αισθητικά πάντως, με τις έντονες ακμές του αμαξώματός του να κερδίζουν τις εντυπώσεις διαμορφώνοντας ένα πιο νεανικό και σπορτίφ στυλ. Το Vitara «πατάει» πάνω σε πιο συνηθισμένα για την κατηγορία σχεδιαστικά μονοπάτια, εκφράζει όμως σύγχρονο και καλαίσθητο χαρακτήρα γενικότερα.

Value For Money: Ateca και EcoSport καλύτερα σε εξοπλισμό και έξοδα
Το φθηνότερο μοντέλο του συγκριτικού είναι το Suzuki Vitara το οποίο στην βασική του έκδοση κοστίζει 16.190 ευρώ. Ο εξοπλισμός δεν διαφέρει σημαντικά, με όλα τα αυτοκίνητα να διαθέτουν τα βασικά στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, ωστόσο η βασική έκδοση του Ford EcoSport (16.500 ευρώ) διαθέτει επιπλέον Cruise Control. Το Vitara προσφέρει επιπλέον αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού, όμως αντίθετα με τα υπόλοιπα, δεν διαθέτει σύστημα infotainment με οθόνη αφής στο εσωτερικό του, αλλά απλό ηχοσύστημα. Το SEAT Arona, τέλος,  συνεχίζει την ελκυστική τιμολογιακή πολιτική της SEAT και διαθέτει την φθηνότερη βασική έκδοση (από 14.900 ευρώ με 95 PS), ωστόσο η πρώτη έκδοση (Style) με τους 115 ίππους που έρχεται κοντά στην τιμή των άλλων (16.500 ευρώ), διαθέτει επιπλέον ζάντες αλουμινίου και προβολείς ομίχλης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

περισσότερα »

 • Kostis

  @Sotiris έχεις παράπονο από τα κρας τεστ του βιτάρα ή απλά από το βάρος της πόρτας έβγαλες συμπέρασμα για την παθητική ασφάλεια?

    4
 • Sotiris

  Αυτό που δεν είπατε είναι, ότι στο Vitara την πόρτα την κλείνει και βρέφος με ένα δάχτυλο. Ενισχυμένη παθητική ασφάλεια όχι αστεία. Ειδικά οι μπάρες προστασίας στις πόρτες πρέπει να είναι καλαμάκι από σουβλάκι.

    3
 • Χαλαρός

  ...αδιάφορα οχήματα. Άσχημα, χωρίς ίχνος σχεδιαστικού πάθους, αποτέλεσμα μάρκετινγκστικων τεχνασμάτων. Σύγχρονα, καλά εξοπλισμένα κουτάκια, άνευ ίχνους ταμπεραμέντου.

    2
 • Sotiris

  Για να απαντήσω για θέματα παθητικής ασφάλειας. Δε νομίζω ότι τα crash test, είναι αντιπροσωπευτικά 100% της ασφάλειας που παρέχει ένα αυτοκίνητο, καθώς οι συνθήκες πρόσκρουσης, είναι συγκεκριμένες και με συγκεκριμένες ταχύτητες. Επίσης, δεν έχω δει να θάβεται κανένα αυτοκίνητο και ποτέ, εκτός από κάτι κινέζικα. Όσο για το Vitara, ναι είναι αρκετά ελαφρύ ως κατασκευή και φαίνεται από την πόρτα του ότι δε θα αντέξει και πολύ σε πλάγια σύγκρουση, γι αυτό και προσωπικά προχώρησα σε αγορά άλλου SUV, πιο αξιόπιστης μάρκας και πιο ακριβού, που έδινε την εντύπωση πιο ασφαλούς αυτοκινήτου στο σύνολο. Γενικά η όλη κατασκευή του Vitara δίνει την εντύπωση μιας δουλειάς μετρίου επιπέδου, τόσο στην ποιότητα υλικών όσο και στη συνολική αίσθηση. Πιστεύω ότι στοχεύει σε ελαφρύτερα πορτοφόλια και φαίνεται, σε αντίθεση με το παλιότερο μοντέλο που ήταν πιο στιβαρό. Δικαιολογημένη η χαμηλότερη τιμή του νέου μοντέλου, καθώς δεν είναι κάτι ιδιαίτερο πια.

   

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός