Γάλλος επιβήτορας στο Μεξικό (+video)

1.875 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2018)

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ ανέτρεψε το κακό του ξεκίνημα παίρνοντας τελικά τη νίκη στο Μεξικό, θέτοντας παράλληλα τα θεμέλια για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, καθώς έχει ήδη δύο νίκες σε τρεις αγώνες.

Τη δεύτερή του νίκη για φέτος πανηγύρισε ο Σεμπαστιάν Οζιέ στον τρίτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ στο Μεξικό. Ο Γάλλος οδηγός της Ford M-Sport κατάφερε να αντιστρέψει το μέτριο ξεκίνημα της Παρασκευής και από το Σάββατο να εδραιωθεί στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, την οποία και δεν αποχωρίστηκε μέχρι το τέλος. Ο πέντε φορές τιτλούχος χειρίστηκε σωστά την κατάσταση, διατηρώντας τη διαφορά που έχτισε από τους αντιπάλους του στο δεύτερο σκέλος, χωρίς να κάνει υπερβολές ή παράτολμες κινήσεις.

Από εκεί και πέρα,στη δεύτερη θέση γενικής τερμάτισε ο Ντάνι Σόρντο (Hyundai i20 WRC) οδηγώντας σε γρήγορους ρυθμούς καθ` όλη τη διάρκεια του Ράλλυ, επωφελούμενος παράλληλα από τη σειρά εκκίνησης που τον βοήθησε σε μεγάλο βαθμό. Το πόντιουμ του αγώνα ολοκληρώθηκε με τον Κρις Μικ (Citroen C3 WRC) ο οποίος έχασε το ασημένιο μετάλλιο μετά από το... ολίσθημα του στην 20η ειδική διαδρομή όταν και είχε μια έξοδο 4 χλμ. πριν τον τερματισμό, που του κόστισε πολύτιμο χρόνο και τον αφήσε 40 δλ. πίσω από τον Σόρντο (τελική διαφορά +15,6 δλ.).
 

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώθηκε με τον Αντρέας Μίκελσεν (Hyundai i20 WRC) και τον Σεμπαστιάν Λεμπ (Citroen C3 WRC), που έκανε ένα δυναμικό come back στα δρώμενα του WRC και θα βρισκόταν σχεδόν σίγουρα σε πολύ καλύτερη μοίρα αν δεν είχε την ατυχία με το κλαταρισμένο λάστιχο στο δεύτερο σκέλος, που του κόστισε σχεδόν δυόμιση λεπτά και τον έριξε από τη δεύτερη στην πέμπτη θέση.

Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη, αλλά και video από την πλούσια αγωνιστική δράση στο χωμάτινο ράλλυ του Μεξικό:

ELASTIKA 2024
NISSAN