Η McLaren οραματίστηκε και μας έδειξε πως θα είναι το πρωτάθλημα της Formula 1 σε 30 χρόνια από τώρα.

Το μονοθέσιο που ονομάστηκε MCLExtreme έχει ένα ολοκαίνουριο εξωτερικό σχεδιασμό

Αντί για τη συνηθισμένη αεροτομή στο πίσω μέρος, η MCLExtreme έχει δύο μεμονωμένα φτερά που σκεπάζουν τους πίσω τροχούς.

Eκτός από τα μονοθέσια ακόμα πιο hi-tech θα μπορεί να είναι, οι στολές αλλά και τα κράνη των οδηγών.

Η Formula 1 του 2050 από τη McLaren .

Η Formula 1 του 2050 από τη McLaren

2.365 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2019)

Η McLaren οραματίστηκε και μας έδειξε πως θα είναι το πρωτάθλημα της Formula 1 σε 30 χρόνια από τώρα.

Δεδομένης της ταχείας ανάπτυξης που συμβαίνει στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων τεχνολογιών, είναι σχεδόν  αδύνατο να προβλέψει κανείς πως όλα τα νέα στοιχεία θα επηρεάσουν τον χώρο της Formula 1.
 
Ωστόσο η McLaren Applied Technologies είπε να κάνει μία προσπάθεια, δείχνοντάς μας το πώς εκείνη πιστεύει ότι θα είναι το μονοθέσιο της βρετανικής μάρκας στο πρωτάθλημα της F1 το 2050, όταν και το άθλημα θα συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής.
 
Το μονοθέσιο που ονομάστηκε MCLExtreme έχει ένα ολοκαίνουριο εξωτερικό σχεδιασμό. Το σώμα περιλαμβάνει μια εμπρόσθια πτέρυγα, ενώ η θέση του οδηγού μοιάζει να έχει τοποθετηθεί λίγο πιο πίσω σε σχέση με τα σημερινά μονοθέσια. Αντί για τη συνηθισμένη αεροτομή στο πίσω μέρος, η MCLExtreme έχει δύο μεμονωμένα φτερά που σκεπάζουν τους πίσω τροχούς.
 
Δεδομένου ότι το μονοθέσιο τοποθετείται χρονικά το 2050 οι υπεύθυνοι του έργου πιστεύουν πως τα αγωνιστικά αυτοκίνητα όπως η MCLExtreme θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και θα μπορούσαν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους μέσω της επαγωγικής φόρτισης, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Επιπλέον υποστηρίζουν πως η ταχύτητα που θα μπορούν να αγγίζουν θα ξεπερνά τα 482 χλμ./ώρα.
 
Τέλος εκτός από τα μονοθέσια ακόμα πιο hi-tech θα μπορεί να είναι, οι στολές αλλά και τα κράνη των οδηγών, τα οποία θα κάνουν χρήση τεχνητής νοημοσύνης παρέχοντας στον οδηγό τις απαραίτητες πληροφορίες.   

FORD E-TRANSIT
OPEL