6 φωτογραφίες »

Το Kia EV6 θα πραγματοποιήσει το πλήρες ντεμπούτο του τον Μάρτη του 2021.

Νέο EV6: Με τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Kia

6.854 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2021)

Τη νέα της σχεδιαστική ταυτότητα, αλλά και την εμφάνιση του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα E-GMP, το οποίο έλαβε την ονομασία EV6 αποκάλυψε η Kia.


Το 2007 η Kia παρουσίασε τη γνωστή πλέον σε όλους μας γρίλια που ονομάστηκε «μύτη της τίγρης» (Tiger Nose) και έμελλε να αποτελέσει μόνιμο χαρακτηριστικό των μοντέλων που θα ακολουθούσαν έως και σήμερα. Αυτό όπως φαίνεται αλλάζει, καθώς μετά από 13 χρόνια η μάρκα προχωρά σε μια νέα φιλοσοφία σχεδιασμού που ακολουθεί το ανανεωμένο έμβλημα και το μότο της.
 
Η νέα σχεδιαστικά ταυτότητα της κορεατικής μάρκας που έλαβε την ονομασία «Opposites United» εμπνέεται από τις αντιθέσεις που υπάρχουν στη φύση και την ανθρωπότητα. Παρουσιάστηκε μέσω του νέου της αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που έλαβε την ονομασία EV6 και σε λίγο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιήσει το πλήρες ντεμπούτο του.
 
Έχοντας λοιπόν νέα φιλοσοφία στο σχεδιασμό, η γνωστή μάσκα εξελίσσεται, καθώς πλέον το εμπρόσθιο μέρος του μοντέλου ονομάζεται «Digital Tiger Face» όντας συνυφασμένο με την ηλεκτροκίνητη εποχή. Οι αιχμηρές γραμμές συμπληρώνουν τα δυναμικής σχεδίασης φωτιστικά σώματα. Στο προφίλ, το EV6 μοιάζει με crossover, αν και η απόσταση που έχει από το έδαφος δεν παραπέμπει σε CUV. Το οπίσθιο άκρο είναι πιθανώς το πιο ενδιαφέρον μέρος του EV6, με μία φωτιζόμενη μπάρα LED να ξεκινάει από το ένα άκρο και να φτάνει στο άλλο.
 
Αποκάλυψη έχουμε και για την καμπίνα του Kia EV6 η οποία χαρακτηρίζεται από τη μάρκα ως ευρύχωρη, ιδιότητα που έχει επιτευχθεί χάρη στη νέα πλατφόρμα που βασίζει τα ηλεκτρικά μοντέλα του Ομίλου Hyundai και πρώτη φορά είδαμε στο Hyundai Ioniq 5. Το πιο αξιοσημείωτο είναι μια καμπύλη οθόνη που δεσπόζει στο ταμπλό και φιλοξενεί τόσο τον πίνακα οργάνων όσο και το σύστημα infotainment. Το τιμόνι είναι δύο ακτίνων και φέρει το ανανεωμένο λογότυπο Kia, ενώ τα μπουτόν που ρυθμίζουν τον κλιματισμό χρησιμοποιούν απτική τεχνολογία πιο γνωστή ως 3D touch.
 
Το Kia EV6 θα πραγματοποιήσει διαδικτυακά το πλήρες ντεμπούτο του κάποια στιγμή μέσα στον Μάρτη του 2021.  

test center
citroen