4 φωτογραφίες »

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στις 22 Μαΐου.

Η Lancia 037 ξαναζωντανεύει μέσω του Kimera EVO37

1.923 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2021)

Ένα νέο supercar το οποίο θα αποτίσει φόρο τιμής στην «θρυλική» Lancia 037, που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο WRC, αναμένεται να κάνει σύντομα την εμφάνισή του. Όχι όμως κατασκευασμένο από την ιταλική μάρκα, αλλά από μία εταιρεία με την επωνυμία Kimera Automobili.

Η Lancia 037 είναι το τελευταίο δικίνητο αυτοκίνητο που κέρδισε τίτλο WRC βάζοντας ένα ακόμα παράσημο στο πέτο της ιταλικής μάρκας. Παρόλο τα χρόνια που έχουν περάσει, το μοντέλο δεν έχει ξεχαστεί και αυτό έρχεται σήμερα να αποδείξει η Kimera Automobili, ανακοινώνοντας τη δημιουργία ενός supercar που θα τιμήσει το ιταλικό μοντέλο.
 
Το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο θα έχει την ονομασία Kimera EVO37 και θα παραμείνει πιστό στο σχεδιασμό και τη μηχανική της αρχικής Lancia 037. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η εταιρεία έχει στρατολογήσει μηχανικούς οι οποίοι έχουν εργαστεί στο πρωτότυπο, για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν μια σύγχρονη ερμηνεία της ιστορικής Lancia.
 
Το Kimera EVO37 θα υιοθετήσει ένα 2λιτρο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με κομπρέσορα, παρόμοιο σε διάταξη με το μοτέρ της Lancia 037, ωστόσο πιο σύγχρονο βάσει των σημερινών προτύπων που υπάρχουν. Υπεύθυνος για αυτόν θα είναι ο Claudio Lombardi, ο μηχανικός που κρύβεται πίσω και από αντίστοιχο μοτέρ της αρχικής Lancia.
 
Η ισχύς του κινητήρα θα είναι περίπου στα 550 άλογα, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης θα υπάρχει η επιλογή ανάμεσα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο και ένα σειριακό. Όσο για το βάρος του Kimera EVO37, αυτό υπολογίζεται σε μόλις 950 κιλά. Η παραγωγή φυσικά θα είναι περιορισμένη, με την Kimera να δημιουργεί μόνο 37 μονάδες, όμως θα παράγει επίσης 10 τετρακίνητες «Integrale» μονάδες.  Σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης, υπολογίζεται περίπου στις 500.000 ευρώ.
 
Η πλήρης αποκάλυψη του νέου Kimera EVO37 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου.
 

 

Toyota
moto