3 φωτογραφίες »

Η Maserati γιορτάζει τα 95 χρόνια από το αγωνιστικό της ντεμπούτο

2.039 Επισκέψεις στο άρθρο (23/4/2021)

Η Maserati γιορτάζει την 95η επέτειο του αγωνιστικού της ντεμπούτου και το κάνει με δύο ειδικές για την περίσταση εκδόσεις των Levante και Ghibli.

Στις 25 Απριλίου 1926, ο ιδρυτής της Maserati, Alfieri Maserati πήρε τη νίκη στην κατηγορία 1.500cc στον ανοιχτό αγώνα αντοχής δρόμου Targa Florio που πραγματοποιήθηκε στα βουνά της Σικελίας κοντά στην πρωτεύουσα του νησιού του Παλέρμο. Στον αγώνα ο Maserati οδηγούσε μία Tipo 26, που έμελλε να είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που έφερε στο καπό του την τρίαινα.
 
Για να γιορτάσει τα 95 γενέθλια του γεγονότος αυτού, η Maserati αποκάλυψε τις ειδικές εκδόσεις των Levante και Ghibli που φέρουν αμφότερες την ονομασία F Tributo. Όντας διαθέσιμες σε κόκκινο (Rosso Tributo) ή μπλε (Azzurro Tributo blue) χρώμα. Τα εν λόγω μοντέλα διαθέτουν επιπλέον κίτρινες δαγκάνες φρένων ενώ η ίδια απόχρωση κοσμεί την περιφέρεια των ζαντών αλλά και τις ραφές στο εσωτερικό, όντας ιστορικά συνδεδεμένες με τον χρωματισμό της αγωνιστικής 250F την οποία οδήγησε ο Juan Manual Fangio στο ντεμπούτο της μάρκας στην F1 το 1954.
 
Από κει και πέρα τα μαύρα λογότυπα της έκδοσης πίσω από τα μπροστινά φτερά, αλλά και το σήμα της τρίαινας στην πίσω κολόνα είναι τα δύο στοιχεία που ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση των Levante και Ghibli F Tributo.
 
Η τιμολόγηση των συγκεκριμένων μοντέλων δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αμφότερες οι ειδικές εκδόσεις αποκαλύφθηκαν στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης και η Maserati δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν το ντουέτο θα διατεθεί και εκτός της Κίνας.

Mercedes
KIA