Η επίσημη ημερομηνία αποκάλυψης της Mercedes EQS δεν έχει γίνει γνωστή.

Η Mercedes παρουσιάζει το eDrive της EQS (+vid)

1.838 Επισκέψεις στο άρθρο (25/1/2021)

Η Mercedes κινείται σε ρυθμούς EQS και μέσω ενός βίντεο η γερμανική μάρκα έδειξε δύο από τα νέα hi-tech συστήματα οδήγησης που θα έχει στη φαρέτρα της η ηλεκτρική της ναυαρχίδα.


Μετά το επίσημο ντεμπούτο της EQA, σειρά για τη Mercedes έχει η EQS. Η γερμανική μάρκα μέχρι στιγμής δεν έχει αποκαλύψει πότε ακριβώς σκοπεύει να παρουσιάσει την ηλεκτρική της ναυαρχίδα, ωστόσο το ισοδύναμο αλλά χωρίς ρύπους μοντέλο της S-Class, όταν θα ντεμπουτάρει αναμένεται να έχει πάνω του πλήθος τεχνολογιών.
 
Δύο από αυτές μας τις σύστησε η Mercedes μέσω ενός 7λεπτου teaser βίντεο. Η μία τεχνολογία ονομάζεται Torque Shift και αναφέρθηκε για πρώτη φορά κατά την αποκάλυψη του Vision EQS Concept το 2019. Ουσιαστικά η τεχνολογία Torque Shift προσφέρει διαφορετική απόδοση ισχύος σε κάθε τροχό ανάλογα με διάφορες μεταβλητές. Αυτό ελέγχεται μέσω του Central Powertrain Controller ή αλλιώς CPC, το οποίο λειτουργεί ως εγκέφαλος της EQS.
 
Μάλιστα για να δείξει πως ακριβώς λειτουργεί το εν λόγω σύστημα η επικεφαλής μηχανικός του συστήματος eDrive της Mercedes EQS, Eva Greiner και ο Δανός οικοδεσπότης του βίντεο Felix Smith, βρέθηκαν μέσα σε μία EQS την οποία και οδήγησαν φτάνοντας σε ταχύτητες έως και 200 χλμ./ώρα.
 
Το δεύτερο χαρακτηριστικό που θα έχει μαζί της η EQS είναι το σύστημα Eco-Assist. Αυτό ουσιαστικά δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα μέσω του head-up display να γνωρίζει τι θα ακολουθήσει στο δρόμο που κινείται έως και σε απόσταση 700 μέτρων πιο μακριά, ενώ το αυτοκίνητο τον ενημερώνει για τις κινήσεις που πρέπει να κάνει. Να σημειωθεί πως το σύστημα Eco-Assist ήταν επίσης μέρος της Mercedes EQC όταν κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια.
 
Πλέον περιμένουμε και τα επόμενα βίντεο αναφορικά με τη νέα Mercedes EQS, ωστόσο μέχρι τότε δείτε το πρώτο επεισόδιο.
 

FORD E-TRANSIT
OPEL