Η Nissan ετοιμάζεται να σώσει τη Fisker από τη χρεωκοπία!

1.958 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2024)
Η Nissan ετοιμάζεται να σώσει τη Fisker από τη χρεωκοπία!
2 Φωτογραφίες »

- Σε προχωρημένες επαφές οι δύο εταιρείες.
- Η Nissan ετοιμάζει επένδυση 369 εκατ. ευρώ.
- Η Nissan θα κατασκευάσει ηλεκτρικό pick-up στην πλατφόρμα της Fisker.
- Καμία από τις δύο μάρκες δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο.

Σε προχωρημένες επαφές οι δύο εταιρείες

Η Fisker χρειάζεται άμεσα χρήματα, καθώς το μέλλον της είναι ζοφερό και όπως φαίνεται η Nissan ετοιμάζεται να προσφέρει χείρα βοηθείας στην αμερικανική μάρκα, για να τη σώσει από τη χρεωκοπία. Οι δύο εταιρείες φέρεται να βρίσκονται σε «προχωρημένες συνομιλίες» για μία επένδυση ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων (369 εκατ. ευρώ περίπου) της Nissan στη Fisker και θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν μια συμφωνία μέχρι το τέλος του μήνα. 

Στο χείλος της χρεωκοπίας είναι η Fisker

Όλα ξεκίνησαν μετά την ανακοίνωση της Fisker, μέσω της οποίας γνωστοποίησε πως μπορεί να απέχει μόνο ένα χρόνο από τη χρεωκοπία, ανακοινώνοντας ζημία άνω των 463 εκατομμυρίων δολαρίων (369 εκατ. ευρώ περίπου) το 4ο τρίμηνο του 2023. Ωστόσο σημείωσε πως δε χάνει τις ελπίδες της, καθώς βρίσκεται σε επαφές με μεγάλη γνωστή εταιρεία που θα μπορούσε να φέρει πρόσθετες επενδύσεις. Λίγη ώρα αργότερα, το Reuters, αποκάλυψε πως η εταιρεία αυτή είναι η Nissan.

Η Nissan θα κατασκευάσει ηλεκτρικό pick-up στην πλατφόρμα της Fisker

To Reuters δεν αποκαλύπτει τις πηγές του, αναφέρει ωστόσο πως η συμφωνία ανάμεσα στις δύο μάρκες θα μπορούσε να έρθει έως και το τέλος του μήνα. Κάνει λόγο πως το ύψος της επένδυσης της Nissan στη Fisker θα ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια δολάρια και θα αφορά την ηλεκτροκίνηση. Σύμφωνα με το διεθνές Μέσο, η Nissan θα επενδύσει στην πλατφόρμα της Fisker για το ηλεκτρικό pick-up Alaska, προκειμένου να δημιουργήσει ένα δικό της ηλεκτρικό pick-up για την αμερικανική αγορά. Η Nissan θα μπορούσε ενδεχομένως να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Τεννεσί ή στο Μισισιπή.

Καμία από τις δύο μάρκες δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο

Επί του παρόντος καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει σχολιάσει το εν λόγω δημοσίευμα, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί προσεχώς. Θυμίζουμε πως πρόσφατα η Fisker μείωσε το εργατικό δυναμικό της κατά 15%, ως αποτέλεσμα της μεγάλης οικονομικής ζημιάς.   

SPRING CHECK MERCEDES
skoda