• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πλέον η GT3 θα διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο καθώς αυτό ήταν επιθυμία πολλών πελατών της φίρμας

Η Porsche έχει κάνει μια στροφή και πλέον δεν επικεντρώνεται στους απόλυτους χρόνους στο Nurburgring αλλά στην οδηγική ευχαρίστηση που προσφέρουν τα αυτοκίνητά της.

Παρά την αλλαγή πλεύσης της εταιρείας ο επικεφαλής του τμήματος GT δήλωσε ότι πρόκειται να παρουσιάσουν στο επόμενο διάστημα κάτι πολύ γρήγορο.

Η Porsche σνομπάρει το Ring

Διαβάστηκε από 2286 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/4/2017

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος Porsche GT η εταιρεία πλέον δεν ενδιαφέρεται για τους απόλυτους χρόνους στο Nurburgring αλλά επικεντρώνεται στο να προσφέρουν ευχαρίστηση τα αυτοκίνητά της σε συνθήκες δρόμου.

 
Στα πλαίσια της έναρξης διάθεσης  της Porsche 911 GT3 με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων, το αφεντικό του τμήματος Porsche GT, Andreas Preuninger δήλωσε σε Καναδικά μέσα ότι την εταιρεία δεν την ενδιαφέρει η επίτευξη κάποιου γύρου-ρεκόρ στο Nurburgring και ότι η εταιρεία επανέφερε το χειροκίνητο κιβώτιο στη GT3 επειδή κάποιους πελάτες δεν τον ενδιαφέρουν οι χρόνοι σε πίστα.

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν ασχολούνται με τα χρονόμετρα όταν είναι στην πίστα και απλά θέλουν να εμπλέκονται περισσότερο στην οδήγηση του αυτοκινήτου τους. Αυτός είναι ο λόγος που πλέον δεν ενδιαφερόμαστε για τον απόλυτο χρόνο στο Nurburgring ή γενικότερα για τους απόλυτους χρόνους. Δε με ενδιαφέρει που ο ανταγωνισμός είναι λίγο ταχύτερος στο Ring.” Ο Preuninger συνέχισε λέγοντας ότι το να κάνεις ένα αυτοκίνητο πάρα πολύ γρήγορο στο Nurburgring μπορεί να καταστρέψει την οδηγησιμότητά του στο δρόμο, κάτι που δεν επιθυμεί η Porsche.

“Ο κύριος στόχος μας δεν είναι να έχουμε τους ταχύτερους χρόνους και να διαφημίζουμε τα αυτοκίνητά μας μόνο βάσει αυτών γιατί ένα αυτοκίνητο με ιδανικό στήσιμο για το Nurburgring θα είναι σχεδόν ακατάλληλο για το δρόμο.”

ΠαρΆ ότι είναι ξεκάθαρο ότι η χειροκίνητη GT3 δεν έχει κατασκευαστεί με τους χρόνους κατά νου, ο Preuninger επεσήμανε ότι η Γερμανική εταιρεία δεν έχει ξεχάσει εντελώς το Nurburgring και αποκάλυψε ότι πρόκειται να παρουσιάσουν κάτι πολύ γρήγορο.