Η Ρωσία φτιάχνει για πάρτη της «μαϊμού» Citroen

Η Ρωσία φτιάχνει για πάρτη της «μαϊμού» Citroen

2.122 Επισκέψεις στο άρθρο (16/2/2024)

- Ο Όμιλος Stellantis έχει σταματήσει να εξάγει στην Ρωσία από το 2022
- Η Ρωσία κατέλαβε εργοστάσιο της Stellantis που ήταν στο Kaluga
- Πρώτο θα είναι το Citroen C5 Aircross

Ο Όμιλος Stellantis έχει σταματήσει να εξάγει στην Ρωσία από το 2022

Μαζί με άλλες κατασκευαστικές εταιρίες αυτοκινήτων του δυτικού κόσμου, ο όμιλος Stellantis έχει σταματήσει να εξάγει και να παράγει τα αυτοκίνητα του στην Ρωσία από το 2022. Παρ΄όλα αυτά, φαίνεται πως οι ρώσοι αγοραστές θα μπορέσουν σύντομα να αγοράσουν κάποια «μαϊμού» μοντέλα του ομίλου χάρη σε εισαγωγές μιας κινέζικης εταιρίας, της Dongfeng.

Η Ρωσία κατέλαβε εργοστάσιο της Stellantis που ήταν στο Kaluga

Τον Δεκέμβριο του 2023, η ρώσικη εταιρία Automotive Technologies εισήγαγε 42 διαφορετικά πακέτα εξαρτημάτων για να κατασκευάσει ένα Citroen C5 Aircross στο εργοστάσιο του Kaluga. Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τα πακέτα εξαρτημάτων δόθηκαν από την κινέζικη Dongfeng, η οποία έχει εμπορικές σχέσεις με τον όμιλο Stellantis. Τα πρώτα πακέτα εξαρτημάτων φαίνεται ότι είναι για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που προσπαθεί να ανακατασκευάσει μοντέλα της Stellantis στο εργοστάσιο Kaluga, το οποίο αν και ακόμα είναι θεωρητικά στην ιδιοκτησία του ομίλου, δεν τίθεται υπό τον έλεγχο του. Η παραγωγή των πρώτων «μαϊμού» μοντέλων θα ξεκινήσει το 2024.

Πρώτο θα είναι το Citroen C5 Aircross

Ρωσικές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έχουν λάβει ενημέρωση ότι η παράδοση των πρώτων C5 Aircorss που θα βγουν από το κατειλημμένο εργοστάσιο στο Kaluga, θα ξεκινήσουν σύντομα. Παραμένει βέβαια άγνωστο αν θα φέρουν το λογότυπο της Citroen. Θυμίζουμε πως το 2022 κάτι παρόμοιο είχε συμβεί όταν μια ρώσικη εταιρία, ονόματι Moskvich, πουλούσε αυτοκίνητα της JAC Motors με δικά της λογότυπα, τα οποία είχαν κατασκευαστεί στην Μόσχα, πάλι με πακέτα εξαρτημάτων από την Κίνα.

DEH PASXA
test center