3 φωτογραφίες »

H ανανεωμένη Mercedes-AMG GT4

2.198 Επισκέψεις στο άρθρο (12/3/2020)

Η Μercedes φρέσκαρε την αγωνιστική GT4 με σκοπό να της προσφέρει ακόμα περισσότερες διακρίσεις, κυρίως στους αγώνες Αντοχής.


H Mercedes γιορτάζει μια δεκαετία από τότε που άρχισε το αγωνιστικό πρόγραμμα της για την παροχή αυτοκινήτων σε τρίτους, αποκαλύπτοντας το ανανεωμένο GT4.

Το φρεσκάρισμα του αγωνιστικού περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέου καπό και νέων φωτιστικών σωμάτων, με την Mercedes να ισχυρίζεται πως τα νέα φώτα προσφέρουν « σημαντικά καλύτερη ορατότητα μέσα στις πίστα».

Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές στο τεχνικό κομμάτι αφού οι μηχανικοί θέλησαν να βελτιώσουν της απόδοση του αυτοκινήτου. Αρχικά, αναβάθμισαν εκτενώς το σύστημα πέδησης προστατεύοντας καλύτερα τα φρένα από υπερθέρμανση, ώστε να έχουν καλύτερη συμπεριφορά στους αγώνες Αντοχής. Το δοχείο με τα υγρά των φρένων μεγάλωσε ενώ οι εμπρός δίσκοι είναι ολοκαίνουριοι και υπόσχονται καλύτερη αξιοπιστία μακροπρόθεσμα.

Η ισχύς πηγάζει από έναν V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων απόδοσης 476 ίππων και 630 Nm ροπής που συνδυάζεται αρμονικά με 6άρι σειριακό κιβώτιο. Το σπριντ από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Παραγγελίες γίνονται δεκτές ήδη με τις τιμές να ξεκινούν από τις 209.000 ευρώ. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν αυτόν τον μήνα. Από το 2018, η Mercedes έχει πουλήσει 120 τέτοια αυτοκίνητα και έχει κατακτήσει 53 νίκες.
 

Hyundai
4green