Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW θα είναι προσιτή

1.661 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2021)

Οικονομικά προσιτό θα είναι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ετοιμάζει η Volkswagen υπό την κωδική ονομασία Project Trinity, παρόλο το γεγονός πως θα πρόκειται για το πιο τεχνολογικά προηγμένο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας!


Πριν από λίγες ημέρες η Volkswagen αποκάλυψε πως εργάζεται πάνω στη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα. Η μάρκα ανέφερε πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ φέρει την κωδική ονομασία Trinity και πως το μοντέλο παραγωγής που θα γεννηθεί θα χαρακτηρίζεται από σύγχρονες τεχνολογίες. Παρόλο το βαρύ «βιογραφικό» που θα έχει μαζί του το νέο χωρίς ρύπους αυτοκίνητο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της VW, Ralf Brandstätter μιλώντας σε γερμανικά Μέσα αποκάλυψε πως όταν θα έρθει στις αγορές θα κοστίζει περίπου 35.000 ευρώ.
 
Θυμίζοντας τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής για το μελλοντικό EV της γερμανικής φίρμας, μιλάμε για ένα αυτοκίνητο περίπου στα τέσσερα μέτρα μήκος. Ο σχεδιασμός στο μπροστινό μέρος θα εμπνέεται από εν μέρει από το ID.3, αλλά φυσικά το αυτοκίνητο θα έχει διαφορετικό σουλούπι με μικρότερη απόσταση από το έδαφος και πιο χαμηλή γραμμή οροφής.
 
Το μοντέλο θα βασίζεται σε μία ολοκαίνουργια και πιο σύγχρονη πλατφόρμα που και αυτή βρίσκεται σε παράλληλη εξέλιξη. Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει να αναφερθεί είναι το γεγονός πως θα προσφέρει αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης επιπέδου 2+ με στόχο κάποια στιγμή (ίσως με επιπλέον αναβαθμίσεις λογισμικού) να φτάσει το τρίτο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης. Αυτό σημαίνει ότι το όχημα θα μπορεί να οδηγεί τον εαυτό του υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί συνεχή παρακολούθηση από το οδηγό που θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.
 
Τέλος, η VW έχει δηλώσει πως μέσω αυτού του μοντέλου και της νέας πλατφόρμας θα πρωτοπορήσει σε μια «ριζικά νέα προσέγγιση παραγωγής» που θα επιδιώξει να επιδείξει νέους τρόπους κατασκευής EV με οικονομικό και αποδοτικό τρόπο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανάρτηση του επικεφαλής του VW Group Herbert Diess, λέγοντας ότι το Project Trinity θα «φέρει επανάσταση στη Volkswagen».  

Toyota
test center