Με την κατηγορία των B-SUV να διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, η DS 3 Crossback  έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα με τον avant-garde και executive χαρακτήρα της. Διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδ
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με την κατηγορία των B-SUV να διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, η DS 3 Crossback έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα με τον avant-garde και executive χαρακτήρα της. Διαθέσιμη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση Ε-ΤΕΝSE με αυτονομία που φτάνει τα 330 χιλιόμετρα!

DS 3 Crossback

2.664.760 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Ο όμιλος PSA έχει στο στόχαστρό του την κατηγορία των premium Crossover/SUV και πορεύεται δίνοντας μεγάλη έμφαση σε αυτό το κομμάτι του χαρτοφυλακίου σε κάθε μία από τις εταιρείες που διαθέτει. Όσον αφορά στην DS Automobiles, οι Γάλλοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι με πρωτοστάτες τα DS 3 Crossback, την πρόταση της DS στην κατηγορία των premium compact Crossover, που ακολούθησε τα χνάρια του πρωτότοκου και μεγαλύτερου σε διαστάσεις DS 7 Crossback.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 

Το DS 3 Crossback χτίστηκε πάνω στη νέα CMP πλατφόρμα του ομίλου PSA εξασφαλίζοντας μείωση βάρους κατά 35 κιλά σε συνδυασμό με αυξημένη ακαμψία και συνδυασμό με υβριδικό σύστημα κίνησης και μοντέρνες τεχνολογίες ημιαυτόνομης οδήγησης. Με μήκος στα 4.118 χλστ. το DS3 Crossback τοποθετείται ακριβώς στα μέτρα της μικρής κατηγορίας των crossover, ενώ αίσθηση προκαλεί το αισθητό πλάτος (1.791 χλστ.) το οποίο συνοδεύεται με άκρως πειστικά μετατρόχια (1.548 χλστ. μπροστά και 1.557 χλστ. πίσω). 



Αισθητικά, η χαρακτηριστική, εξαγωνική «πλεχτή» μάσκα κλέβει την παράσταση στο μπροστινό μέρος μαζί φυσικά με τα ιδιότυπα φανάρια με στάνταρ LED προβολείς ή τις χαρακτηριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως το «πτερύγιο του καρχαρία» της μεσαίας κολώνας και τις «pop-up» χειρολαβές των θυρών. Εξίσου χαρακτηριστικοί είναι οι τροχοί των 18 ιντσών και η ικανή απόσταση από το έδαφος (170 χλστ.). 



Μπαίνοντας στο εσωτερικό, κυρίαρχος είναι ο συνδυασμός ποιοτικών πλαστικών, δέρματος, αλκαντάρα (στην μετώπη του ταμπλό) και στοιχείων τα οποία είναι σε σχήμα ρόμβου (ή διαμαντιού αν προτιμάτε). Στο ίδιο μοτίβο είναι και οι αεραγωγοί. Πάνω στο ταμπλό ξεχωρίζει η στάνταρ μεγάλη οθόνη αφής των 7 ιντσών, που συνοδεύει το σύστημα ψυχαγωγίας/ενημέρωσης και κλιματισμού, ενώ από κάτω υπάρχει μια συστάδα διακοπτών αφής που ουσιαστικά λειτουργούν ως συντομεύσεις του μενού. Υπάρχει και στάνταρ ψηφιακός και πλήρως διαμορφούμενος πίνακας οργάνων 7 ιντσών, ο οποίος υποστηρίζεται από (έξτρα) Head Up Display.



Κάτω από το καλίγραμμο καπό του compact Crossover της DS μπορεί να βρει κανείς τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος του 1,2 PureTech του γαλλικού Ομίλου με απόδοση 100, 130 ή 155 ίππων, όλες συνδυασμένες με τον αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8, πέραν της εισαγωγικής με τα εκατό άλογα. Στο diesel συναντάται ο 1,5 BlueHDi με 100 και 130 ίππους, όπου ο ισχυρότερος συνοδεύεται αποκλειστικά με το ΕΑΤ8 κιβώτιο. Πέραν των συμβατικών λύσεων, όμως, η DS εφοδιάζει το μικρό της Crossover και με Plug-in Hybrid εκδόσεις, στις οποίες αναφερόμαστε ξεχωριστά εντός τους περιπτέρου της μάρκας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

PEUGEOT NEW EVANS
4green