Το απόλυτα best seller της ελληνικής αγοράς για τα τελευταία 8 χρόνια ήρθε με την ολοκαίνουργια 4η στη σειρά γενιά του. Δείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνο που θα επιτρέψουν στο νέο Toyota Yaris
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το απόλυτα best seller της ελληνικής αγοράς για τα τελευταία 8 χρόνια ήρθε με την ολοκαίνουργια 4η στη σειρά γενιά του. Δείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνο που θα επιτρέψουν στο νέο Toyota Yaris να συνεχίσει ως ο πρωταθλητής των πωλήσεων.

Toyota Yaris

2.664.497 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Το Toyota Yaris ήρθε το 1999 σχεδιασμένο από τον Έλληνα Σωτήρη Κωβό και πλέον βρίσκεται στην 4η γενιά του. Το διάσημο ιαπωνικό μοντέλο βασίζεται στην σπονδυλωτή πλατφόρμα GA-B. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η Toyota σε αντίθεση με την αυξητική τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, σε σχέση με το παρελθοντικό μοντέλο μείωσε το μήκος του Yaris κατά 5 χλστ., το οποίο ορίζεται στα 3.940 χλστ, ενώ ταυτόχρονα αύξησε το μεταξόνιο κατά 50 ολόκληρα χιλιοστά (2.560 χλστ.). Διευρυμένο κατά 50 χλστ. (1.745 χλστ. συνολικά) είναι και το πλάτος, ωστόσο το ύψος έχει μειωθεί κατά 40 χλστ. στα 1.470 χλστ..

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »




Μιλώντας για τα φανερά και συγκεκριμένα για τον εξωτερικό σχεδιασμό του μοντέλου, η βασική πηγή έμπνευσης ήρθε από το Kuromame (βασικό πιάτο στο τραπέζι της ιαπωνικής πρωτοχρονιάς), τον ταύρο και τον σπρίντερ σε στάση εκκίνησης. Στο εμπρόσθιο μέρος το τελικό αποτέλεσμα είναι επιθετικό και ξεχωρίζει χάρη στη μεγάλη μάσκα, το νευρώδες καπό και τα τραβηγμένα στις άκρες φώτα. Το πίσω μέρος είναι ακόμη πιο ιδιαίτερο και χαρακτηρίζεται από την χαμηλή γραμμή της οροφής, που σε συνδυασμό με την ανασηκωμένη γραμμή των πίσω παραθύρων δίνει έναν κουπέ τόνο, ενώ ξεχωρίζει το ενιαίο πάνελ των φώτων.



Περνώντας μέσα στο μοντέλο η καμπίνα του Yaris χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές και μοντέρνο design. Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η αλα Corolla & C-HR έγχρωμη οθόνη αφής του συστήματος infotainment, ενώ ανάμεσα στα δυο στρογγυλά ψηφιακά όργανα του σχετικού πίνακα μπροστά από τον οδηγό, υπάρχει TFT οθόνη πληροφοριών. Το Yaris διαθέτει και σύστημα Head up Display με προβολή σε επιφάνεια 10 ιντσών. Επιπλέον, μπορεί να εξοπλιστεί και με άλλα high tech στοιχεία, όπως η ασύρματη φόρτιση κινητού, ενώ καινοτομεί με την τοποθέτηση αερόσακων ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα ώστε να μην χτυπούν μεταξύ τους οι επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος. Ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει 286 λίτρα και έχει αποκτήσει διπλό πάτωμα, που τον καθιστά πιο πρακτικό.



Η τέταρτη γενιά του Yaris, εξοπλίζεται από μία ολοκαίνουργια γκάμα κινητήρων, που αποτελείται από ένα βασικό βενζινοκινητήρα 1.000 κ.εκ. με απόδοση 72 ίππων, τον ισχυρότερο 3κύλινδρο 1.500άρη VVT-i με 125 ίππους και 153 Nm ροπής και την υβριδική εκδοχή, όπου ο 1.500άρης βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα αποδίδοντας συνδυαστικά 116 ίππους με 207 Nm ροπής. Να σημειωθεί ότι για τη μετάδοση της κίνησης, ανάλογα με την έκδοση υπάρχει η επιλογή του χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, αλλά και του CVT που εξοπλίζει την υβριδική έκδοση.



Τέλος να θυμίσουμε πως διαθέσιμη είναι και η ισχυρή GR έκδοση του μοντέλου. Κάτω από το καπό του GR Yaris κρύβεται ένας 3κύλινδρος 12βάλβιδος turbo κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 261 ίππους και 360  Nm ροπής. Η ισχύς διοχετεύεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του νέου συστήματος τετρακίνησης το οποίο η Toyota ονομάζει GR-FOUR.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δειτε και τα 98 μοντέλα της Εκθεσης

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda