Το Castrol ΕDGE μειώνει την τριβή και βελτιώνει κατά 20% την απόδοση. Μία βελτίωση ιδιαίτερα σημαντική στους σημερινούς προηγμένους κινητήρες όπου οι θερμοκρασίες και οι πιέσεις είναι υψηλότερες από π

Το Castrol ΕDGE μειώνει την τριβή και βελτιώνει κατά 20% την απόδοση. Μία βελτίωση ιδιαίτερα σημαντική στους σημερινούς προηγμένους κινητήρες όπου οι θερμοκρασίες και οι πιέσεις είναι υψηλότερες από ποτέ.

Castrol ΕDGE

2.663.905 Επισκέψεις στο άρθρο (24/11/2020)

Aπελευθερώνει την πραγματική ισχύ του κινητήρα!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οι σύγχρονοι κινητήρες είναι πιο μικροί και πιο αποδοτικοί, χωρίς να θυσιάζουν την απόδοση. Αυτοί οι κινητήρες προηγμένης σχεδίασης δοκιμάζουν το λιπαντικό σε συνθήκες αυξημένης πίεσης. Για να αντέξουν, τα λιπαντικά πρέπει να είναι ισχυρότερα από ποτέ άλλοτε.

Κατά τη διάρκεια κάθε περιστροφής του κινητήρα προκαλούνται έντονα σημεία τριβής, τα οποία εμφανίζονται μόνο για μικρο-δευτερόλεπτα και κινούνται συνεχώς γύρω από τον κινητήρα καθώς αποδίδει ισχύ. Συλλογικά, αυτά τα σημεία τριβής μπορεί να οδηγήσουν σε έως και 10% μείωση της απόδοσης του κινητήρα.

Η υψηλή απόδοση σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον καθέναν: για άλλον είναι απλώς η χαρά της επιτάχυνσης για άλλον η ικανοποιητική απελευθέρωση ροπής και για άλλον η αδρεναλίνη των υψηλών ταχυτήτων.
Για εκείνους που λατρεύουν τη χαρά της οδήγησης, η απώλεια έως και 10% της απόδοσης του κινητήρα δεν συνιστά επιλογή.

Τι κάναμε για να αντιμετωπίσουμε την τριβή

Στην Castrol δοκιμάζουμε συνεχώς τα λιπαντικά κινητήρα μας για να προσφέρουμε τα καλύτερα δυνατά προϊόντα σε εκατομμύρια οδηγούς σε όλο τον κόσμο. Οι μηχανικοί της Castrol έχουν εμβαθύνει περισσότερο στην επιστήμη του τιτανίου και στο πώς ωφελεί την τεχνολογία των λιπαντικών.

Για να αντιμετωπίσουμε την τριβή που μειώνει την απόδοση, αναπτύξαμε το ισχυρότερο, πιο προηγμένο λιπαντικό κινητήρα που διαθέτουμε, το Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών παρατηρήσαμε πώς το λιπαντικό μετέβαλε τη δομή του σε μοριακό επίπεδο.

Μεταμορφώνεται και γίνεται ισχυρότερο υπό πίεση

Συμπιεσμένο υπό έντονη πίεση, το λιπαντικό μελετήθηκε με τη χρήση ακτίνων Χ που εκπέμπονταν από ηλεκτρόνια τα οποία ταξίδευαν σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός.

Αυτό έδειξε ότι το Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology μεταβάλλει φυσικά τη δομή του υπό πίεση για να κρατά τα μεταλλικά μέρη σε απόσταση μεταξύ τους. Όταν η πίεση υποχωρεί, το λιπαντικό επανέρχεται στην κατάσταση ελεύθερης ροής.

Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνικές υπερήχων που αναπτύχθηκαν από κορυφαίο πανεπιστήμιο, συγκρίθηκε η δύναμη του λιπαντικού μεταξύ των σημείων επαφής στη βαλβίδα. Οι δοκιμές έδειξαν ότι το Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology ήταν πιο ισχυρό στο σημείο επαφής, σε σύγκριση με το ίδιο λιπαντικό χωρίς Fluid TITANIUM, πράγμα που αποδεικνύει ότι το λιπαντικό είναι ισχυρότερο υπό πίεση.

Περιορίζει την τριβή & βελτιώνει κατά 20% την απόδοση

Τα επίπεδα τριβής μετρήθηκαν (με αναγνωρισμένη από τον κλάδο, δοκιμή) σε διάφορες ταχύτητες και συνθήκες του κινητήρα. Έτσι αποδείχθηκε στην πράξη, πως το Castrol EDGE με Fluid TITANIUM Technology, περιορίζει την τριβή βελτιώνοντας την απόδοση του κατά 20%!  Αυτή η μείωση της τριβής είναι ιδιαίτερα σημαντική στους σημερινούς προηγμένους κινητήρες όπου οι θερμοκρασίες και οι πιέσεις είναι υψηλότερες από ποτέ.


CASTROL
Καλέστε: 2111987553
Δείτε με 1 κλικ:
 https://www.castrol.com/el_gr/greece/home.html

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στην υπηρεσία ή προιόν που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto