Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Λιτή σχεδίαση, αλλά πολύ καλή ποιότητα και ανάλογο φινίρισμα για το Auris.

Κλασικός πίνακας οργάνων για το Auris.

Hi-tech αίσθηση στο Auris χάρη στην οθόνη αφής του συστήματος infotainment

Μοντέρνο και υπερποιοτικό εσωτερικό για το Honda Civic.

Και λειτουργία ECON για το Civic.

Ευκρινής οθόνη για το trip computer του Civic.

Εσωτερικό-Χώροι: Πιο μοντέρνο το Civic

62.203 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/4/2013

Το εσωτερικό του Civic συμβαδίζει απόλυτα με το φουτουριστικό look του αμαξώματος, με ξεχωριστά επίπεδα στο ταμπλό και λογική σχεδιασμού εστιασμένη στον οδηγό. Την παράσταση κλέβουν η οθόνη πληροφοριών δεξιά από τον πίνακα οργάνων, με τo κεντρικά τοποθετημένο αναλογικό στροφόμετρο και το ψηφιακό ταχύμετρο από πάνω. Η ποιότητα των υλικών είναι πολύ καλή, όλοι οι διακόπτες έχουν ακριβή αίσθηση, ενώ το φινίρισμα και η συναρμογή φλερτάρουν με την κορυφή. Από εργονομικής άποψης, θα θέλαμε ένα πιο εύχρηστο υπολογιστή ταξιδιού αλλά και καλύτερη πίσω ορατότητα που μειώνεται από το πάνελ πίσω φώτων-αεροτομή. 

Από την άλλη, το ταμπλό του Auris είναι λιτό σε σχεδίαση, με ευθείες, καθαρές γραμμές που τονίζονται ιδιαίτερα από τα ποιοτικά υλικά. Η συναρμογή των υλικών είναι πάρα πολύ καλή σε όλες τις επιμέρους λεπτομέρειες, ενώ όλοι οι διακόπτες λειτουργούν άψογα, χωρίς όμως την ποιοτική αίσθηση του Civic. Επίσης, η ταπετσαρία της έκδοσης Life της δοκιμής δείχνει κάπως φθηνή. Εργονομικά σφάλματα δεν υπάρχουν, ενώ μια hi-tech αίσθηση δίνει το σύστημα infotainment Toyota Touch, με την έγχρωμη οθόνη αφής.

Ξεχωρίζει και σε πρακτικότητα το Civic
Οι χώροι του Civic βρίσκονται στο μέσο όρο της κατηγορίας. Οι καθήμενοι μπροστά έχουν άνετα και φαρδιά καθίσματα, μεγάλο διαθέσιμο πλάτος και επαρκές ύψος. Στο πίσω κάθισμα, όσο οι επιβάτες είναι δύο, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως αν καθίσει και τρίτος, θα χρειαστούν υποχωρήσεις. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Civic είναι η πρακτικότητα, που τονίζεται από τα πίσω καθίσματα Magic Seats, τις πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα και το μεγάλο χώρο αποσκευών των 407 λτ. 

Ευρύχωρο για τέσσερις ενήλικες είναι και το Auris, έχοντας μάλιστα πλεονέκτημα στο πλάτος του πίσω καθίσματος, αλλά και στον αντίστοιχο αέρα για τα κεφάλια. Ο αριθμός θέσεων για μικροαντικείμενα είναι απλά επαρκής, ενώ ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά μικρότερος με χωρητικότητα υπό κανονικές συνθήκες 360 λτ.