Οδήγηση και Αλκοόλ

Οδήγηση και Αλκοόλ

1.996 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2016)

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει ομιλία για το θέμα της οδήγησης υπό την επιρρέπεια αλκοόλ.

Σύστημα ανάλυσης εκπνεόμενου αέρα οδηγού για αλκοόλ: 
Ευρωπαϊκή προσέγγιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ 
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, 09:00 - 13:30 
Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων 
Αναστάσεως 2, Παπάγος – Χολαργός 156 69 
Αθήνα 
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην Αθήνα. 
Στόχος της διοργάνωσης είναι η αφύπνιση και η ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων του ιδιωτικού & δημόσιου τομέα αλλά και των βασικών διαμορφωτών γνώμης ώστε να υπάρξει μια συστηματική και αποτελεσματική προσέγγιση του θέματος της κατανάλωσης αλκοόλ στις οδικές μας μεταφορές, προκειμένου να επιτευχθεί η δραστική μείωση του συγκεκριμένου φαινομένου. 
Στη θεματολογία της συζήτησης περιλαμβάνεται η παρουσίαση ειδικών μέτρων για την επίτευξη του στόχου, όπως η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας του Interlock, ο έλεγχος από την πλευρά της Τροχαίας και η συμμόρφωση των οδηγών με τα επιτρεπόμενα - βάσει Κ.Ο.Κ. - ποσοστά οινοπνεύματος στον οργανισμό του οδηγού (μετρούμενα τόσο με τη μέθοδο της αιμοληψίας όσο και με τη χρήση αλκοολομέτρου για τον εκπνεόμενο αέρα). Τέλος, θα παρουσιαστούν αποτελεσματικοί τρόποι ευαισθητοποίησης των νέων οδηγών νεαρής ηλικίας.
 
Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση της συμμετοχής σας. Για να εγγραφείτε, παρακαλούμε στείλτε τα στοιχεία σας μέχρι την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 στο παρακάτω link: http://goo.gl/forms/mWt6hg6I6i 
Θα παρέχεται Ελληνική & Αγγλική μετάφραση 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center