Μαζική κατάσχεση παλαιών αυτοκίνητων, τόσο πετρελαίου όσο και βενζίνης διατάχθηκε από τις δικαστικές αρχές και η αστυνομία είναι πλέον υπεύθυνη να εφαρμόσει κατά γράμμα τις νέες εντολές.

Κατασχέσεις στα παλιά Ι.Χ

5.943 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2018)

Μαζική κατάσχεση παλαιών αυτοκίνητων, τόσο πετρελαίου όσο και βενζίνης διατάχθηκε από τις δικαστικές αρχές και η αστυνομία είναι πλέον υπεύθυνη να εφαρμόσει κατά γράμμα τις νέες εντολές.

Την περίεργη αυτή είδηση αναπαράγουν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, η οποία προέρχεται από την Ινδία και αφορά όλες της περιοχές που ανήκουν στην ομόσπονδη πολιτεία του Δελχί.
 
Πιο συγκεκριμένα τα μέσα της ασιατικής χώρας κάνουν λόγο πως, οι Ανώτατες Δικαστικές Αρχές την περασμένη Δευτέρα ανακοίνωσαν την απόφασή τους που προβλέπει ότι όλα τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα 15 ετών και πάνω, αλλά και όλα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα 10 ετών και πάνω, που κυκλοφορούν στους δρόμους θα κατάσχονται.
Αυτό θα συμβεί καθώς νέες μετρήσεις που έγιναν σε 10 περιοχές γύρω από το Δελχί απέδειξαν πως η ποιότητα του αέρα βρίσκεται στο 6ο και τελευταίο στάδιο και έτσι απαιτούνται δραστικά μέτρα για την καταπολέμηση του προβλήματος.
 
Επιπλέον γίνεται λόγος πως το Υπουργείο Μεταφορών της Ινδίας έχει πάρει ήδη εντολή να βρει όλα τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα και να ακυρώσει τις άδειες κυκλοφορίας, ενώ το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης (CPCB) είναι υποχρεωμένο να διαφημίσει σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης την απόφαση προκειμένου να ενημερωθούν οι ιδιοκτήτες για την επικείμενη αναστολή των αδειών και την κατάσχεση αυτών των οχημάτων.
 
Από τη μεριά τους οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αυτών υποστηρίζουν πως η ποιότητα του αέρα είναι σε αυτό το επίπεδο λόγω κάποιων καύσεων που γίνονται στις καλλιέργειες των κοντινών ομόσπονδών πολιτειών όπως η Punjab, η Haryana και η Rajasthan. Παρόλα αυτά το μέτρο βρίσκεται σε ισχύ και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν αντίστοιχα μέτρα για τα επαγγελματικά οχήματα.     

Hyundai
vw