• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Peugeot 208 είναι ένα από τα ομορφότερα μοντέλα της κατηγορίας. Η πίσω κολόνα είναι φαρδιά στο κάτω μέρος, όμως στενεύει προς τα πάνω και έτσι βλέπεις καλύτερα σε μακρινές αποστάσεις.

Το προσκέφαλο στα καθίσματα σε συνδυασμό με τη κολόνα κλέβει μοίρες από το οπτικό πεδίο. Παρόλα αυτά, το 208 είναι μια από τις περιπτώσεις που λες ότι αξίζει να ζήσεις με την όποια δυσκολία…

Οι φαρδιές μπροστινές κολόνες κλέβουν μοίρες, όμως στην πράξη δεν σε δυσκολεύουν όταν πρέπει να κοιτάξεις αριστερά-δεξιά σε κάποιο σταυροδρόμι.

Peugeot 208: Τυφλές γωνίες 122ο

53.307 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/1/2020

Το ότι η ομορφιά απαιτεί θυσίες επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά στην περίπτωση του Peugeot 208, αφού το γαλλικό μικρό είναι ένα από τα πιο όμορφα και φρέσκα σχήματα της κατηγορίας, όμως στις μετρήσεις μας της περιφερειακής ορατότητας δεν αρίστευσε.

Πιο συγκεκριμένα, η μπροστινή αριστερή κολόνα κρύβει κατά 13ο την ορατότητα του οδηγού, ενώ η δεξιά πλαϊνή κολόνα σε συνδυασμό με τα προσκέφαλα καλύπτουν επίσης ένα κομμάτι από το οπτικό πεδίου, στοιχείο που επαναλαμβάνεται κατά τη μέτρηση της πλαϊνής αριστερή κολόνας. Πιο πίσω, τώρα, το κεντρικό τζάμι έχει ικανοποιητική έκταση και δεν δυσκολεύεσαι σημαντικά, ενώ στα θετικά αξιολογούμε το σχήμα της πίσω κολόνας που είναι μεν φαρδιά στη βάση της, όμως στενεύει προς τα πάνω με αποτέλεσμα ο οδηγός να έχει καλή ορατότητα στις μακρινές αποστάσεις.

+ Σχήμα πίσω κολόνας στις μακρινές αποστάσεις
- Φαρδιές μεσαίες κολόνες, μικρό πίσω τζάμι

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 6 σχόλια