• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ο Αυστραλός Mark Weber, υπερασπίστηκε το νέο καθεστώς της F1 και συμφωνεί με τις αλλαγές που έρχονται.

Mark Webber: Θετικές αλλαγές στη F1

Ημερομηνία δημοσίευσης: 8/2/2017

Ύστερα από την αλλαγή διοίκησης στη Formula 1 και τους νέους κανόνες που θα εφαρμοστούν στο μέλλον, ο Mark Webber τοποθετήθηκε, υποστηρίζοντας πως τα νέα δεδομένα θα είναι πιο «αγωνιστικά».

 
Ο Αυστραλός οδηγός αγώνων Mark Webber, αποκάλυψε τη γνώμη του στο κοινό, σχετικά με τους νέους κανόνες που θα εφαρμοστούν στην Formula 1 τονίζοντας πως το άθλημα θα πάει ένα βήμα παρακάτω.
Μιλώντας στους αγώνες Bathurst, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως τα ακόμη πιο «επιθετικά» και γρήγορα μονοθέσια θα προσφέρουν μεγαλύτερο θέαμα στους αγώνες.
Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι η αξία του αθλητικού πνεύματος θα είναι μεγαλύτερη, καθώς οι πιλότοι θα πρέπει να αγωνίζονται στο όριο, λόγω των ισχυρότερων κινητήρων. Οι χρόνοι των γύρων θα θυμίζουν τα δεδομένα παλαιότερων ετών και συνεπώς οι οδηγοί θα πρέπει να «ιδρώνουν» για μια θέση στο βάθρο.

Ο συνδυασμός της αυξημένης κάθετης δύναμης και των φαρδύτερων ελαστικών, τα οποία θα προσθέτουν βάρος, θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση των μονοθεσίων.
Ο Mark Webber εστίασε στο κομμάτι των ελαστικών, λέγοντας πως θα πρέπει να εφαρμοστούν κάποιες αλλαγές, προκειμένου οι παράγοντες κύλισης των  μονοθεσίων να είναι αρμονική.