5 φωτογραφίες »

Με έμπνευση από την Porsche το ORA Lighting Cat

2.209 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2021)

Aυτό το είναι το νέο μοντέλο της κινεζικής ORA για το οποίο έχει αρχίσει ήδη η συζήτηση για την αμφιλεγόμενη σχεδίασή του. Σας θυμίζει κάτι;

Το νέο της concept κάτω από το όνομα Lighting Cat παρουσίασε η ORA, θυγατρική εταιρεία της κινεζικής Great Wall και όπως μπορείτε να διαστώσετε και μόνοι σας, οι σχεδιαστές της φίρμας μάλλον είναι αρκετά μεγάλοι θαυμαστές της Porsche.

Το Lighting Cat αποκαλύφθηκε στην Έκθεση της Σαγκάης με δύο σχετικά απλά oval φωτιστικά σώματα που θυμίζουν την 911, ένα μοναδικό σετ από ζάντες αλουμινίου σε ασημί χρώμα, δίτονη βαφή, αρκετά coupe οροφή, ενεργή πίσω αεροτομή και πίσω φωτιστικά σώματα που παραπέμπουν στο σύγχρονο VW Beetle.

To εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι μοντέλο και φουτουριστικό, ωστόσο αυτό που «χτυπάει» στο μάτι είναι η πορτοκαλί-ροζ επένδυση που υπάρχει σε όλη την καμπίνα από το τιμόνι και το ταμπλό μέχρι τα καθίσματα και τις θύρες. Τα όργανα πίσω από το τιμόνι φαίνεται πως είναι ψηφιακά, ενώ λίγο δίπλα τους βρίσκεται μια ορθογώνια οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας.

Πολλές πληροφορίες σχετικά με το κινητήριο σύνολο του μοντέλου δεν έχουν αποκαλυφθεί με εξαίρεση πως εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ και ότι στην έκδοση παραγωγής που θα κάνει ντεμπούτο το επόμενο διάστημα, το αυτοκίνητο θα μπορεί να πετύχει το 0-100χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα.

Toyota
moto